BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Tatsoi oogsten

Tatsoi zou je ook kunnen kennen als vlakke Chinese kool. Het is de platte variant van paksoi, die net als tatsoi tot de familie met snelgroeiende kolen behoort: de Brassica rapa. Tatsoi heeft een sappige bladsteel met een donker en dik blad dat een zachte smaak heeft. Qua bereiding hoef je niet veel te doen, want de jonge bladeren zijn al erg lekker van zichzelf om rauw te eten, bijvoorbeeld in een salade.

> Bestel nu biologische tatsoi zaden

Wanneer oogst je tatsoi?

De kropjes of afzonderlijke blaadjes van de tatsoi kun je ongeveer zes weken na het zaaien oogsten. Het is aan te raden om aan het begin van de ochtend te oogsten, wanneer het nog koel is. Zo voorkom je dat het blad slap wordt.

Bewaren

Voor een zo goed mogelijk resultaat dien je de kool na de oogst snel naar een koele plaats te brengen. Je kunt de tatsoi dan enkele dagen in de koelkast bewaren.

Recepten

Wanneer je zin hebt in een gerecht met veel groenten, dan is dit recept met gewokte Aziatische groente met kip een aanrader. Tijd om wat langer in de keuken te staan? Probeer dan eens deze Chinese kip-noedelsoep te maken. Tot slot kan tatsoi altijd rauw in een salade worden verwerkt, zoals in deze salade met rammenas en tatsoi.

Tatsoi zaden bestellen

Ben je benieuwd naar onze tatsoi zaden? Bekijk dan ons aanbod. Voor vragen over onze zaden of de teelt van tatsoi kun je terecht bij onze klantenservice. Neem gerust contact op.

Tatsoi oogst
Tatsoi planten
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh