Vanwege hoogseizoensdrukte: dagelijkse telefonische bereikbaarheid tot 15.00 uur. Voor vragen, mail ons: info@bolster.nl  Bedankt!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16241 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Tatsoi telen

Tatsoi wordt ook wel vlakke Chinese kool genoemd en is de platte variant van paksoi. Beide gewassen behoren tot een grote familie met snelgroeiende kolen: de Brassica rapa. Het donkere, dikke blad van tatsoi is zacht en de bladsteel is sappig. De jonge bladeren zijn vooral erg lekker om rauw in een salade te verwerken.

> Bestel nu biologische tatsoi zaden

Zaaien en planten

Tatsoi kun je van april tot augustus buiten zaaien, in de vollegrond. Houd daarbij een plantafstand aan van 25 x 25 cm. Zaai wat extra op elke plek waar je een plant wil laten groeien, en haal de te veel opgekomen plantjes weg. Zo staan er ongeveer 4 planten op een strekkende meter. Voorzaaien in pot en een aantal weken later planten is overigens ook goed mogelijk bij dit ras.

Standplaats

De zon is de meest geschikte standplaats voor tatsoi: deze groente wordt dan zo’n 10 tot 20 centimeter hoog. Wanneer de temperaturen erg hoog zijn, is een beetje schaduw ook prima. Aangezien tatsoi goed moet kunnen doorgroeien, is een voedzame en vochthoudende grond van essentieel belang. Plant tatsoi in het vak van de koolgewassen, die je eens in de vier jaar (kleigrond) tot zes jaar (zandgrond) op hetzelfde stuk tuin plant.

Bemesting

Tatsoi heeft relatief veel voeding nodig, omdat het een snelgroeiend gewas is. Werk zowel een standaardgift compost als wat extra koemestkorrels door de bodem wanneer je ze plant.

Verzorging

Zorg ervoor dat je tatsoi genoeg water geeft, en bescherm het gewas goed tegen winterse nachten aan het begin van de teelt. Dek tatsoi na het planten af met een insectengaas tegen vogels en aardvlooien.

Ziektes en plagen

Tatsoi is gevoelig voor knolvoet, wat betekent dat een ruime vruchtwisseling belangrijk is. Dek indien nodig af met insectengaas tegen koolvliegen en rupsen.

Oogsten en bewaren

Circa zes weken na het planten kun je de kropjes of afzonderlijke blaadjes van de tatsoi oogsten. Breng de groente na de oogst snel naar een koele plaats, om te voorkomen dat het blad slap wordt. Daarnaast is het belangrijk om bij voorkeur op een koel moment te oogsten, zoals aan het begin van de ochtend.

Heerlijke recepten

Tatsoi is het perfecte ingrediënt voor een salade, zoals deze salade met kip en rammenas. Ook kun je deze groente goed in een Aziatisch gerecht verwerken, bijvoorbeeld in deze noedels met wokgroente en sesam-sojasaus. Wanneer je op zoek bent naar een goed vullende maaltijd, kunnen we deze stamppot met tatsoi je absoluut aanraden.

Taksoi zaden bestellen

Heb je vragen over onze tatsoi zaden? Neem dan gerust contact met onze klantenservice. Zin om aan de slag te gaan met je eigen tatsoi? Bekijk onze biologische tatsoi zaden en plaats vandaag nog jouw bestelling online.

Tatsoi telen
Tatsoi telen
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16241 reviews
Kiyoh