BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Tijm 'Duitse Winter'

3270

Tijm
€ 2,69
Op voorraad
Levering 3-4 werkdagen
Selecteer een eenheid

Binnen enkele werkdagen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

100% biologische zaden

Productbeschrijving


Tijm ‘Duitse Winter’ is een meerjarig keuken- en heelkruid. De blaadjes en stengeltoppen worden zowel vers als gedroogd gebruikt. Na de bloei verdient het de aanbeveling de planten af te snijden, zodat ze weer jonge uitlopers vormen en beter de winter door komen. Tijm wordt gekenmerkt door paars-achtige buisvormige bloempjes daarbij heeft elk bloempje vier kroonbladen en een kelkje. Tijm wordt veelvuldig in pastagerechten gebruikt.

Hoogte 20 cm. Zaaien in maart of april onder glas en uitplanten in mei. Eventueel in de volle grond zaaien in juni-juli. Een plantafstand van 30x15 cm als norm hanteren. Bloeit in het tweede jaar in het begin van de zomer. Geoogst worden de stengeltoppen met blaadjes, ook goed te drogen.

 

Extra informatie
Teelt in vollegrond
jfmamjjasond
voorzaaien
uitplanten
rechtstr. zaaien
oogsten
Overige specificaties
Inhoud kleinverpakking    :   0,5 gram (voor min. 30 m2)
Aantal zaden per gram    :   4000 zaden
Plantafstand    :   25x25 cm
Planthoogte    :   15-25 cm
Standplaats    :   zon-halfschaduw
Productdetail inleiding    :   De blaadjes en stengeltoppen van tijm 'Duitse Winter' kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Dit meerjarig keuken- en heelkruid wordt vaak in pastagerechten gebruikt. Onder glas in maart of april zaaien en in mei uitplanten. Eén zakje is voor circa 30m2, en de plantafstand bedraagt 25x25 cm.
9,4
Bekijk alle 9320 reviews