BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Tips voor een succesvolle oogst

Op onze pagina met teelttips vind je allerlei artikelen over het oogsten van diverse gewassen. We leggen je daarin uit hoe en wanneer je onze biologische gewassen kunt oogsten en hoe je ze het beste kunt bewaren. Ook voegen we altijd wat recepten toe, zodat je daar inspiratie uit kunt halen. In dit artikel richten we ons niet specifiek op één soort gewas, maar geven we je algemene tips voor de oogst. Ben je benieuwd hoe je een optimale oogst realiseert? Lees dan snel verder.
 

> Bekijk onze biologische zaden


Hoe oogst je onze gewassen? 

Houd groenten en kruiden na de oogst uit de zon, zodat je voorkomt dat ze uitdrogen. Bewaar je gewassen dus op een donkere en koele plaats.
 

Wanneer kun je het beste oogsten?

  • Oogst wanneer de gewassen goed droog zijn om verwatering te voorkomen, dus bijvoorkeur niet op een regenachtige dag.
  • Wil je de oogst voor langere tijd bewaren? Oogst dan jong zodra het gewas rijp is. 
  • ‘s Nachts kunnen de bladeren en vruchten zich herstellen van de warmte overdag, zodat ze er in de ochtend weer stevig en gezond uitzien. Oogst dus vooral ‘s ochtends.
  • Oogst op regelmatige basis, zodat de productie van nieuwe bladeren of vruchten wordt gestimuleerd. We adviseren om regelmatig te oogsten, zodat je het optimale uit je gewassen kunt halen.
  • Laat de gewassen niet te lang aan de plant hangen. Dat kan een negatieve invloed hebben op de smaak. Het gaat hier voornamelijk om de gewassen die je dooroogst, zoals veel vrucht- en peulgewassen. 
  • Oogst op tijd de rassen die gevoelig zijn om voor doorschieten, bijvoorbeeld sla en koolsoorten. 
  • Voor een optimale smaak is het aan te raden om je gewassen zo vers mogelijk te oogsten. Dus verwerk je groenten zo snel mogelijk in een gerecht nadat je ze hebt geoogst.
     
Ben je op zoek naar tips over de oogst van een specifiek gewas? Bekijk dan eens onze pagina met alle teelttips.

 

Onze biologische zaden bestellen

Bekijk ons uitgebreide aanbod biologische zaden en kies jouw favoriete gewassen! Mocht je nog vragen hebben over de teelt, dan kun je gerust contact met ons opnemen.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh