BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Tuinkers telen

Tuinkers is een snelgroeiend gewas dat oorspronkelijk uit Azië en Afrika komt. Je kweekt dit gewas voor het kleine blad, waarvan enkel de kiemblaadjes meestal worden gegeten. Je hebt maar weinig nodig om tuinkers te kweken: dit kan het hele jaar door in een bakje op de vensterbank, of vanaf maart in je moestuin. In ons assortiment vind je de tuinkers ‘Cressida’. Deze kiemblaadjes hebben een pittige smaak en zijn lekker om als rauwkost te eten.
 
> Bestel nu biologische tuinkers zaden
 

Zaaien en planten

Vanaf maart tot september kun je tuinkers in de vollegrond zaaien. Tuinkers groeit erg snel, dus om regelmatig te kunnen oogsten is het te adviseren om met tussenpozen te zaaien. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om buiten elke week een nieuw vlak te zaaien. Hierdoor heb je niet steeds te veel tuinkers, maar ben je wel voorzien van verse groente. Houd een rijafstand van 10 centimeter aan, zodat de plantjes voldoende ruimte krijgen.

In de winter kun je tuinkers ook binnen in een bakje op de vensterbank zaaien.
 

Standplaats

Tuinkers vraagt geen speciale bemesting, omdat het in jonge toestand wordt geoogst. Ook doet tuinkers het op alle bodemtypes goed.
 

Verzorging

Tuinkers heeft weinig nodig. Wanneer je binnen teelt, heb je genoeg aan een kiemschaaltje, voldoende vocht en eventueel wat keukenpapier. Hierdoor heeft de tuinkers voldoende grip. Mocht je de kiemen meer voedingsstoffen willen geven, dan gebruik je aarde en potgrond. Ook kun je hiermee de opbrengst per zaadje vergroten.Oogsten en bewaren

Wanneer je tuinkers buiten zaait, dan kun je de kiemblaadjes na ongeveer twee weken oogsten. Het echte blad oogst je na drie tot vier werken. Over het algemeen groeit tuinkers binnen sneller dan buiten, vanwege de temperaturen. Tuinkers die wordt gezaaid in een warme kamer, kun je na zeven dagen al oogsten. Wel is buiten de kans op een ruimere opbrengst groter.

 

Heerlijke recepten

Met tuinkers kun je diverse kanten op, omdat het een ideale groente is om als garnering te gebruiken. Maak bijvoorbeeld dit taartje met courgette, zalm en ei en garneer het met tuinkers. Of ga voor deze lentesoep met radijs en tuinkers als garnering.

 

Tuinkers zaden bestellen

Ben je enthousiast geworden over tuinkers en kun je niet wachten om te beginnen met het zaaien van deze groente? Bestel hier onze biologische tuinkers zaden. Binnen 3 tot 4 werkdagen kun je de zaden thuis verwachten.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh