BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16263 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Veldsla oogsten

Veldsla is een bijzondere groente, omdat je de zachte, knapperige en vitaminerijke blaadjes gedurende de hele winter kunt oogsten. In deze periode staan er bijna geen andere bladgewassen in je moestuin. Dit maakt de teelt van veldsla erg interessant. Veldsla is de enige groente die tot de valeriaanfamilie behoort, en daardoor hoef je je geen zorgen te maken dat je in de knel gaat komen met de vruchtwisseling in je moestuin.

Bij De Bolster heb je de keuze uit twee verschillende rassen: veldsla ‘Grote Noordhollandse’ en veldsla ‘Vit’. Zij hebben met elkaar gemeen dat ze beiden geschikt zijn voor de late herfst en winter. Het verschil is dat de zaden van veldsla ‘Vit’ kleiner zijn en dat deze langzamer groeien. Bovendien heeft veldsla ‘Grote Noordhollandse’ langere bladeren.

> Bestel nu biologische veldsla zaden
 

Hoe en wanneer oogst je veldsla?

In een groot deel van de winter kun je veldsla al oogsten, omdat deze snel ontwikkelt. Het juiste moment om te oogsten is wanneer de plantjes acht tot tien centimeter groot zijn. Het is mogelijk om eerst de grootste planten te oogsten, zodat je de andere de ruimte geeft om zich verder te ontwikkelen. Je kunt ze vlak boven de grond afsnijden, zodat je ervoor zorgt dat de rozet mooi bij elkaar blijft. Ook kun je ervoor kiezen om alleen de grootste bladeren eraf te plukken, en de rest van de plant verder te laten groeien. Veldsla is bestand tegen milde vorst, als je gaat oogsten is het belangrijk dat het niet meer vriest: de bevroren ijskristallen in de blaadjes zullen het de celwanden beschadigen waardoor de veldsla veel minder goed houdbaar is.  
 

Bewaren

Aangezien veldsla op het veld overwintert, zullen er geen problemen voorkomen op het gebied van bewaren. Wanneer je dit gewas hebt geoogst, kun je het een week in de koelkast bewaren.
 

Recepten

Veldsla is zeer geschikt om als basis voor een salade te gebruiken, zoals deze groene salade met onder andere veldsla, avocado's, granaatappel en honing. Eenvoudig, maar heerlijk. Wanneer je dat gerecht wat te basic vindt, raden we je aan om deze romige spaghetti met erwten en veldsla eens te proberen. Heb je tijd om uitgebreid in de keuken te staan? Dit recept met gegrilde kalkoenfilet en gerookte zalm is het waard.
 

Veldsla zaden bestellen

Heb je vragen over onze biologische veldsla zaden? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je zo goed mogelijk helpen met het beantwoorden van je vragen. Bekijk onze veldsla zaden en plaats vandaag nog jouw bestelling.
 

Veldsla 'Vit'
Veldsla 'Grote Noordhollandse'
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16263 reviews
Kiyoh