NU: 10% korting op zakjes
18 dagen  |  0 uur
Sluiten

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 13760 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Vergeten groenten 

Heb je een keer zin in andere groenten, die je normaal gesproken niet vaak in de supermarkt ziet? Wij hebben een aantal heerlijke groenten voor je op een rijtje gezet, die je misschien nog nooit eerder hebt gegeten!
 

1. Snijbiet

De mogelijkheden van het gebruik van snijbiet zijn erg divers. Je kunt de groente koken, net zoals bijvoorbeeld andijvie, maar dit gewas is ook geschikt om in salades en pasta’s te verwerken. Erg veelzijdige opties voor in de keuken dus!
 

2. Rammenas

De rammenas kun je scharen onder de 'vergeten groenten'. Het is een familielid van de rode radijsjes, die daarentegen wel bekend is bij de meeste mensen. Rammenas is een witte langwerpige rettich die erg goed smaakt als rauwkost voor in de herfst en winter. Ze zijn aan de buitenkant zwart van kleur, en hebben een witte binnenkant. Dit knolgewas is ideaal voor de winterteelt! 

 

3. Schorseneer

Schorseneer is een prachtige ‘vergeten groente’, die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Europa. Bij deze plant zijn het de wortels die je uiteindelijk eet. Het is een houtachtige, donkerbruine wortel die je schilt. De smaak van schorseneren heeft iets weg van de smaak van asperges, daarom worden ze ook wel armelui’s asperges genoemd. Ze zijn net als asperges dan ook goed te combineren met bijvoorbeeld ham
 

4. Grote klis

Grote klis is een bijzondere groente die bij veel mensen nog onbekend is. Oorspronkelijk is dit een oud Europees gewas, maar tegenwoordig wordt het vooral in Japan gegeten. De Grote klis wordt ook de klitwortel genoemd, omdat veel kinderen bollen van de bloemhoofden maken, en die dan als een soort klittenband aan elkaar plakken. Dit wortelgewas heeft een fijne smaak, die een beetje op schorseneren lijkt.


5. Tatsoi

Tatsoi is de platte variant van paksoi, en wordt ook wel vlakke Chinese kool genoemd. Zowel paksoi als tatsoi behoren tot de Brassica rapa: dit is een grote familie met snelgroeiende kolen. De bladsteel van tatsoi is sappig en het blad is zacht. Het is lekker om rauw te eten of als spinazie te bereiden. Vooral de jongere bladeren zijn erg smakelijk om rauw te verwerken in een salade.

 

Bestel onze biologische zaden online

Biologische zaden bij De Bolster bestel je heel eenvoudig online. Bij bestellingen van boven de 25 euro nemen wij de verzendkosten zelfs voor onze rekening. Binnen 3 tot 4 werkdagen ontvang je de zaden al in huis, en kun je gaan beginnen met zaaien! Mocht je nog vragen hebben over ons assortiment of over de makkelijkste groenten om mee te beginnen, neem dan gerust contact met ons op.

 

Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 13760 reviews
Kiyoh