BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
Coeur de Boeuf

Vleestomaat 'Coeur de Boeuf'

Solanum lycopersicum

1951

De hartvormige 'Coeur de Boeuf' tomaat is een snelgroeiende vleestomaat en ontwikkeld grote vruchten rond de 500 gram. De ideale smaakmaker voor pasta's en soepen. Eén zakje is voor circa 2,5m2, en de plantafstand bedraagt 90x50 cm.

Lees volledige productbeschrijving

Aantal

Verpakking

€ 2,99
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf € 30,-
Productbeschrijving

Vleestomaat 'Coeur de Boeuf' is een zeer geliefd ras. Ze groeit snel en ontwikkelt grote tot zeer grote hartvormige vruchten. Dat is tevens terug te vinden in de Nederlandse volksnaam 'Ossenhart'. 

Dit traditionele tomatenras met een rijke Italiaanse historie rijpt van binnenuit. Plukken kan daarom het beste wanneer de grote vrucht net een kleurtje begint te krijgen. Ze is dan roze van binnen en het vruchtvlees is nog lekker stevig. Met de frisse, volle smaak is 'Coeur de Boeuf' vers geplukt ideaal voor salades. Helemaal rijp is de vrucht rood, met zacht en bijzonder smaakvol vruchtvlees. Dé ideale smaakmaker voor pasta’s en soepen. Heel dun in plakken gesneden krijgt deze vleestomaat een steeds grotere populariteit als 'Coeur de Boeuf carpaccio'. Ook zet de ossenharttomaat de toon in tal van andere vegetarische of veganistische gerechten.

Het ras produceert gemiddeld zo’n 5 vruchten per tros. Voor een evenwichtige ontwikkeling van de plant is het echter beter om dat terug te brengen tot 2 tomaten per tros. Verwijder tijdens de bloei de bloemen van de tros zodat er 2 bloemen overblijven. Het gewicht van de vruchten ligt rond de 500 gram, maar uitschieters naar 1000 gram zijn zeker mogelijk.  

Grond: vruchtbaar met voldoende hoog organisch stofgehalte en kalkrijk, pH 6-7,5

Extra informatie
Standplaats    :   Zon
Zaadtype    :   Zaadvast ras
Plantafstand    :   90x50 cm
Planthoogte    :   180-220 cm
EAN-code    :   8717202606351
Formaat zakje    :   75x123 mm
Inhoud zakje    :   10 zaden (voor min. 2,5 m2)
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh