BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16263 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Wat kun je met kamille doen?

“Kun je moeilijk in slaap komen? Drink dan een kopje kamillethee voor het slapengaan”. We hebben allemaal wel eens van dit bekende huismiddeltje gehoord. Maar is deze tip uit grootmoeders tijd eigenlijk wel waar? Heeft kamille echt bepaalde geneeskrachtige kenmerken? Absoluut! En wij vertellen jou in dit artikel over wat je met kamille kunt doen.


> Bestel nu biologische kamille zaden


Kamille helpt bij verschillende aandoeningen

Een kruidentuin is een ideale aanvulling op je moestuin. Medicinale kruiden staan aan de basis van de geneeskunde. Kamille is een van de bekendste medicinale kruiden en wordt al ruim tweeduizend jaar gebruikt als hulpmiddel bij verschillende kwalen. Denk aan:

  • Maag- en darmklachten
  • Verkoudheid en keelpijn
  • Huidaandoeningen
  • Nervositeit
  • Slapeloosheid
Van kamille kun je thee zetten, maar je gebruikt dit kruid ook om kamille-olie of -tinctuur van te maken. Kamille kan ondersteunend zijn bij verschillende aandoeningen, maar raadpleeg bij klachten natuurlijk altijd eerst een arts.


Kamillethee

Kamillethee is eenvoudig te maken en kan bij verschillende klachten verlichting geven. We hebben al genoemd dat kamillethee helpt bij slapeloosheid, maar deze thee is ook heilzaam bij maag- en darmkrampen. Je kunt kamillethee daarnaast gebruiken om mee te stomen wanneer je verkouden bent. Het drinken van kamillethee zou verder een pijnstillende werking hebben bij keelpijn.
 
Kamillethee maak je met gedroogde of verse bloemen. Hoeveel bloemen je nodig hebt, is afhankelijk van wat jij lekker vindt. Van gedroogde bloemen heb je over het algemeen minder nodig dan van verse bloemen. Begin met één eetlepel gedroogde bloemen of twee eetlepels verse bloemen, schenk hier gekookt water op en laat je thee minimaal vijf minuten trekken. Ben je fan van kruidenthee? Bekijk dan eens ons zadenpakket ‘De Theetuin’. Naast kamille vind je in dit zadenpakket nog zeven heerlijke kruidensoorten om thee van te maken.


Kamille-olie

Ideaal om in huis te hebben: kamille-olie. Olie wordt natuurlijk vooral op de huid gebruikt. Gebruik kamille-olie bij huidklachten als allergie, eczeem of bij acne of geef een ontspannende massage aan iemand die last heeft van stijve spieren en gewrichten. Maar je kunt van kamille-olie ook een warm kompres maken, bijvoorbeeld om je op je buik teleggen als je last hebt van krampen.

Gebruik voor kruidenolie altijd gedroogde bloemen, omdat verse bloemen sneller kunnen bederven. Voor kamille-olie neem je een goede, liefst biologische (olijf)olie. Vul een pot voor driekwart met gedroogde kamillebloemen en vul deze aan met de olie. De kruiden moeten onder de olie staan. Zet de olie op een lichte, warme plek en schud de pot dagelijks. Na ongeveer drie weken kun je de bloemen eruit zeven en is jouw olie klaar voor gebruik.


Kamilletinctuur

Hou je niet zo van de smaak van kamillethee en wil je toch baat hebben van dit kruid? Maak dan een kamilletinctuur. Dit is een alcoholische oplossing, waar in dit geval de werkzame stoffen van kamille in opgelost zijn. De tinctuur kun je innemen voor de ontspannende werking, maar kan ook toegepast worden bij de eerder genoemde maag- en darmklachten. In het geval van ontstoken tandvlees, kun je spoelen met water, waarin een aantal druppels kamilletinctuur zijn opgelost.

Een tinctuur maak je door gedroogde kamillebloemen en een alcoholische drank met een hoog percentage te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan wodka, jenever of brandewijn. De werkwijze is vergelijkbaar met die van de olie: doe gedroogde kamille in een pot, schenk de alcohol erbij tot de bloemen onder het vocht zitten en sluit de pot af. Laat de tinctuur zeker zeven weken staan. Hierna zeef je de bloemen uit de tinctuur en kun je deze gebruiken. Schud je tinctuur voor gebruik en neem per dag niet meer dan 15 tot 20 druppels in.


Bestel online biologische kamillezaden

Doordat kamille zo veelzijdig is, is het een onmisbaar kruid in een kruidentuin. Bestel vandaag nog jouw biologische zaden van de echte kamille, zodat jij zeker bent dat je dit bijzonder heilzame plantje op tijd kunt zaaien. Wil je meer informatie over het starten van een kruidentuin? Neem contact op en stel al je vragen.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16263 reviews
Kiyoh