BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Wat te doen met je moestuin in de vakantie?

Ben je binnenkort op vakantie, en twijfel je wat je moet je moestuin moet doen? In dit artikel geven we je tips om hiermee om te gaan, zodat je met een gerust hart op vakantie kunt. Je wilt tenslotte dat alles er nog goed uitziet als je weer terugkomt.
 

Regel een oppas

Het is het handigst om van tevoren iemand te vinden die je moestuin wil verzorgen in je vakantie. Misschien willen je buren ,een vriend of familielid wel elke dag even 5 minuten in jouw moestuin aan de slag. Het hoeft niet veel tijd te kosten. Mocht je niemand kunnen vinden, dan helpen we je graag met onderstaande tips.


Geef voldoende water

Als je meerdere weken op vakantie bent, dan kun je je planten in die periode natuurlijk geen water geven. Mocht de temperatuur in die weken erg hoog oplopen, dan moet je haast wel iemand hebben die je gewassen in de vakantie water geeft. Anders is de kans groot dat je oogst mislukt. Mocht het in die weken niet erg warm zijn, zorg er dan voor dat je van tevoren voldoende water geeft. Ook kun je de grond voorzien van water absorberende korrels, zoals perliet.
 

Oogst wat je kunt oogsten

In de zomermaanden valt er veel te oogsten, dus doe dit alvast voordat je op vakantie gaat. Denk aan paprika’s, tomaten, sla, komkommer, pepers, augurk, radijs, boontjes en spinazie. Wanneer je dit niet van tevoren al doet, dan kan je oogst gaan rotten.
 

Zaai alvast vooruit

Naast dat je de gewassen in je moestuin alvast kunt oogsten, kun je sommige groenten ook alvast zaaien. Heb je ergens nog een leeg plekje staan? Zaai daar dan bijvoorbeeld wat radijsjes en extra sla. Hier heb je de eerste weken toch geen werk aan.
 

Verwijder onkruid en dorre bladeren

Onkruid groeit erg hard, dus hier kun je nog wel eens van schrikken wanneer je terug bent. Om dit te voorkomen kun je voordat je vertrekt al het onkruid goed en grondig verwijderen. Dit geldt ook voor dorre en dode bladeren.
 

Bekijk onze biologische zaden

Nu je dit allemaal weet kun je met een gerust hart op vakantie! Mocht je alvast inspiratie op willen doen voor nieuwe gewassen in je moestuin, bekijk dan ons ruime aanbod. Voor vragen over de zaden kun je altijd bij onze klantenservice terecht.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh