BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16404 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Water geven

In de zomer is het belangrijk om je planten en de bodem voldoende water te geven. Vooral voor vruchtgroenten, zoals tomaten, komkommers, pompoen en courgette is voldoende water essentieel voor een goede vruchtontwikkeling. Spinazie, sla en radijs kunnen helemaal niet tegen droogte, dus zorg voor voldoende vocht.
 

Hoe vaak?

Geef je planten in een droge periode om de twee dagen een ruime hoeveelheid water. Zo zakt het water dieper in de grond en zullen de wortels van de planten dus ook meer moeite doen om bij het water te komen. Doordat de planten dieper wortelen, staan ze sterker in de grond en zijn ze minder droogtegevoelig. De bovenste 5-10 cm van de bodem moet na het water geven voldoende vochtig zijn. Liever ook dieper, maar dat is praktisch niet overal haalbaar. Als je twijfelt over de hoeveelheid water die je moet geven, graaf dan een gat en kijk hoe diep het water de bodem is ingezakt.
 

Wanneer?

In de kas kun je het beste in de ochtend water geven. Doe dit op een zonnige dag, zodat de planten gedurende de dag droog de nacht in gaan. Vermijd het geven van water op natte, warme dagen: bij een hoge temperatuur en luchtvochtigheid kunnen schimmelziekten zich razendsnel ontwikkelen.

Bij een buitenteelt geef je bij voorkeur water in de ochtend of avond, zodat het water niet meteen verdampt. Alleen wanneer je last hebt van slakken kun je beter 's ochtends water geven. Geef nooit midden op de dag water, en al helemaal niet op het blad. De druppels op het blad fungeren dan als vergrootglazen waardoor de kans heel groot is dat de bladeren ‘verbranden’.


Tip voor water geven in de kas

Om te voorkomen dat de bladeren nat worden en schimmels krijgen, hebben wij een goede tip. Zet een plastic pot rond 13cm bij de voet van de tomaten en komkommers en graaf deze in. Giet het water in de plastic pot, zodat het langzaam rond de voet van de plant zakt. Geef zoveel water dat het de wortels bereikt en niet alleen het grondoppervlak nat wordt.

 

Overige aandachtspunten

Andere zaken om rekening mee te houden: geef bij voorkeur water dat niet ijskoud aanvoelt. Water uit een diepere bron kan soms nog te koud zijn voor veel gewassen. Ook bepaalde bonen kiemen slechter indien de bodemtemperatuur te veel zakt na het geven van koud water. Indien mogelijk bewaar je een voorraad water wat enigszins op temperatuur kan komen.
 

Bestel onze biologische zaden online

Biologische zaden bij De Bolster bestel je heel eenvoudig online. Binnen 3 tot 4 werkdagen ontvang je de zaden al in huis. Mocht je nog vragen hebben over ons assortiment, neem dan gerust contact met ons op.
 

Water geven
Water geven
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16404 reviews
Kiyoh