BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
PRO
Winterpostelein – Claytonia perfoliata

Winterpostelein

Claytonia perfoliata

2030

Winterpostelein wordt gebruikt in salades, als rauwkost of stamppot. Bij droge vorst kan de kleur van het blad minder mooi worden. Dit wel een winterhard type en heeft weinig problemen met plagen en ziekten. Eén zakje is voor circa 6m2, en de plantafstand bedraagt 20x1 cm.

Lees volledige productbeschrijving

Aantal

Verpakking

€ 2,99
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf € 30,-
Productbeschrijving

Winterpostelein heeft weinig problemen met ziekten en plagen. Dit type is winterhard, alleen bij droge vorst wordt de kleur van het blad minder mooi en is afdekken gewenst.

Zaaien in augustus en september. Als de bodemtemperatuur nog te hoog is, kiemt winterpostelein heel traag. Dus niet te snel denken dat het niet goed komt. Je kan winterpostelein ook voorzaaien in augustus en september, en planten in september en oktober. Eerder voorzaaien levert vanwege de trage kieming bij hoge temperaturen meestal geen vroegere oogst op. Zeer licht bemesten. 
De zaden zijn klein, door de zaden te mengen met fijn zand is het gemakkelijker om voldoende ruim te zaaien. Indien gebruik gemaakt wordt van een zaaimachine is mengen met suiker een goede methode. Zaai zeer ondiep (1-2 mm). Een rijafstand van 20 à 25 cm hanteren. In de rij niet te dicht zaaien! Houd na het zaaien het zaaibed goed vochtig.

Oogsten kan van oktober (bij voorzaaien in augustus) tot in maart (ook in de wintermaanden), door de stengels ongeveer 5 cm boven het maaiveld af te snijden. De plant zal opnieuw uitlopen en een tweede en soms derde snede kunnen opleveren. Bij teelt in de vollegrond is het verstandig om de planten bij strenge vorst te bedekken. In het voorjaar maakt winterpostelein eerst kleine witte bloempjes, en kan vervolgens zeer snel in het zaad schieten. Verwijder de planten op tijd als je niet wilt dat de plant zich massaal uitzaait.

Winterpostelein kan gebruikt worden in salade, in rauwkost of stamppot.

TIP: ook geschikt als babyleaf (zaaiperiode: augustus en september)!

Extra informatie
Standplaats    :   Zon/halfschaduw
Zaadtype    :   Zaadvast ras
Zaadgewicht (indicatie)    :   2000 zaden per gram
Plantafstand    :   20x1 cm
Planthoogte    :   10-30 cm
EAN-code    :   8717202601042
Formaat zakje    :   75x123 mm
Inhoud zakje    :   5 gram (voor min. 6 m2)
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh