Zomerbloemkool oogsten: onze tips

In ons assortiment vind je twee bloemkoolrassen die geschikt zijn voor de vroege zomerteelt: ‘Bermeo F1’ en ‘Alpha 7’. Het hybride ras ‘Bermeo F1’ is geschikt voor professionele telers, is platrond van vorm en heeft een goede hardheid. Het ras is bovendien een stuk eerder te oogsten dan het ras ‘Alpha 7’. Het ras 'Bermeo' is redelijk zelfdekkend, wat betekent dat de bladeren de bloemkool vanzelf bedekken. Dit heeft als voordeel dat de kleur van de zomerbloemkool mooi wit blijft. De ‘Alpha 7’ heeft wat hulp nodig bij het bedekken van de kool.

> Bestel nu biologische zomerbloemkool zaden

Zomerbloemkool oogsten

Het ras ‘Bermeo F1’ kun je vanaf halverwege juni al oogsten (bij de vroegste zaai- en plantdatum), terwijl het ras ‘Alpha 7’ een oogstperiode heeft in de maanden september tot oktober. Om het juiste tijdstip te achterhalen voor de oogst van de zomerbloemkool, is het belangrijk dat je deze regelmatig controleert. Je kunt namelijk oogsten voordat de kool aan de zijkant los begint te worden. Dit kan erg snel gaan. Wanneer het zover is kun je de kool met een aantal bladeren afsnijden met een stevig mes.

Bewaren

Bloemkool kun je zonder koeling maximaal drie dagen bewaren, omdat deze groente snel verkleuringen krijgt en rot kan worden. In de koelkast kun je dit verlengen tot ongeveer zes dagen. Om de bloemkool zo goed mogelijk te houden kun je het beste genoeg blad aan de kool houden.

Recepten

We inspireren je graag met een aantal recepten, zodat je na de oogst direct een lekker gerecht op tafel kunt zetten. Houd je van kaas in combinatie met bloemkool? Dan is deze bloemkoolquiche met blauwaderkaas gegarandeerd een succes. Probeer ook eens deze bloemkoolstamppot met chorizo en feta of bereid bloemkool met mosterd en kaas naast aardappels en een stukje vlees.

Zomerbloemkool zaden bestellen

Wil je onze biologische bloemkool zaden bestellen om er zelf mee aan de slag te gaan in jouw moestuin? Bekijk ons assortiment en plaats je bestelling vandaag nog. Voor vragen over de producten kun je altijd bij onze klantenservice terecht.

Aubergine geoogst
Geroosterde aubergines
9,4