Zomerpostelein oogsten

Zomerpostelein is een eenjarige plant die je kunt oogsten voor het dikke, vlezige blad. Deze groente, die erg snel groeit, teel je uiteraard in de zomer. De smaak van postelein is friszuur, wat het gewas geschikt maakt voor verschillende bereidingen. Zowel rauw als gekookt smaakt deze groente erg goed.

> Bestel nu biologische zomerpostelein zaden

Hoe en wanneer oogst je zomerpostelein?

Drie tot zes weken na het zaaien kun je de zomerpostelein al oogsten. Wanneer de temperaturen hoog zijn, kun je zelfs al na drie weken oogsten. De planten zijn dan zo’n tien tot vijftien centimeter hoog. Wanneer je niet te dicht tegen de grond afsnijdt, is de kans op een tweede oogst groot. Houd er wel rekening mee dat het blad van die tweede oogst minder mals is.

Bewaren

In de koelkast kun je postelein ongeveer twee dagen bewaren. Bewaar deze groente niet bij appels, kiwi’s en peren, omdat het dan sneller bederft.

Recepten

Je zou het niet denken, maar postelein is een perfecte groente om zelf soep van te maken, zoals in dit recept. Wanneer je postelein rauw in een salade wilt verwerken, is dit gerecht met witte kaas en oregano een goede optie. In combinatie met cashewnoten en parmezaanse kaas smaakt het ook goed. Sta je graag in de keuken? Probeer dan eens deze pasta met zelfgemaakte posteleinpesto.

Zomerpostelein zaden bestellen

Ben je benieuwd naar onze zomerpostelein zaden? Bekijk dan ons aanbod. Voor vragen over ons aanbod of de teelt van zomerpostelein kun je terecht bij onze klantenservice. Neem gerust contact met ons op.

Zomerpostelein oogsten
Zomerpostelein oogsten
9,4