BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16272 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Zomerpostelein telen

Dit snelgroeiende gewas is een eenjarige plant en heeft een prachtige groene bladkleur. Zoals de naam al doet vermoeden kun je deze groente in de zomer telen. Het dikke, vlezige blad kenmerkt de smaak van zomerpostelein, die friszuur is. Hierdoor is de groente ideaal om in de meest uiteenlopende gerechten te verwerken. Qua bereiding kun je er dan voor kiezen om de zomerpostelein rauw of gekookt te eten.
 

> Bestel nu biologische zomerpostelein zaden
 

Zaaien en planten

De zomerpostelein houdt niet van kou, en zaai je dan ook pas bij voldoende warmte. In de vollegrond is dit onder normale omstandigheden vanaf half mei. Wanneer de temperatuur te laag is, dan zal het zaad slecht kiemen en zullen de plantjes voortijdig zaad schieten. Aangezien de zaden zeer fijn zijn, wordt een goede spreiding van het zaad makkelijker wanneer je het met zand mengt. Je kunt er ook voor kiezen om zomerpostelein op trays te zaaien, met een aantal zaadjes per potje. Deze plant je dan na ongeveer vier weken in de vollegrond.
 

Standplaats

Zomerpostelein doet het goed op vochthoudende en humusrijke bodemtypes. Op het perceel zet je de zomerpostelein op een beschutte plaats tussen de bladgewassen.
 

Bemesting

Dit gewas groeit snel, dus het heeft een stevige bemesting nodig.
 

Verzorging

Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft na het zaaien, zodat het zaad gedurende en vlak na de kieming niet uitdroogt.
 

Ziektes en plagen

Bij de teelt van zomerpostelein heb je bijna geen last van ziekten of plagen. Onder glas kan alleen grijsrot of smeul wel eens voorkomen. Dit kun je voorkomen door tijdig te luchten.
 

Oogsten en bewaren

Bij hoge temperaturen oogst je de zomerpostelein al vier weken na het zaaien. De planten zijn dan tien tot vijftien centimeter hoog. Bij gemiddelde temperaturen zal dit na ongeveer vijf tot zes weken zijn. Wanneer je voor een tweede oogst wil gaan, is het van belang om niet te dicht tegen de grond af te snijden. Het blad van die tweede oogst zal wel minder mals zijn. Oogst bij voorkeur bij lage temperaturen, bijvoorbeeld in de ochtend, omdat dit de bewaarbaarheid bevordert. Let op: zomerpostelein kan zichzelf zeer sterk uitzaaien. 

Na de oogst kun je zomerpostelein ongeveer twee dagen in de koelkast bewaren. Om te voorkomen dat het bederft, dien je de groente niet bij appels, peren en kiwi’s te bewaren.
 

Heerlijke recepten

De frisse en lichtzure smaak van postelein past perfect bij een romige pasta, zoals in deze pasta met postelein. Zin om eens een andere stamppot te maken? Wat te denken van deze stamppot van zoete aardappel en postelein. Postelein kun je ook goed roerbakken, zoals in deze salade met zomerpostelein, gember en doperwten.
 

Zomerpostelein zaden bestellen

Heb je nog vragen over de teelt van zomerpostelein? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je zo goed mogelijk helpen met het beantwoorden van je vragen. Bekijk ons biologische assortiment postelein zaden en plaats vandaag nog jouw bestelling online.
 

Zomerpostelein telen
Zomerpostelein telen
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16272 reviews
Kiyoh