BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
+2
Zonnebloem kiemgroente

Zonnebloem - Kiemgroente

Helianthus annuus

9070

Zonnebloem kiemgroente is een minder bekende spruitsoort dat in salades of roerbakschotels gebruikt kan worden. Deze kiemgroente is zeer rijk aan vitamines en heeft een heerlijke nootachtige smaak. Telen is extra gemakkelijk in een daarvoor geschikt kiemschaaltje.

Lees volledige productbeschrijving

Aantal

Verpakking

€ 4,39
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf € 30,-
Productbeschrijving

Zonnebloem kiemgroente heeft een heerlijke nootachtige smaak. Deze kiemgroente is een iets minder bekende spruit, maar zeker een waardevolle aanvulling vanwege de rijkdom aan vitamines. De spruiten kunnen onder andere gebruikt worden in salades en roerbakschotels.

Voor het kweken van de kiemgroente hebben wij een heel geschikt kiemschaaltje in ons assortiment. Het kweken gaat met dit schaaltje heel gemakkelijk!

Gebruiksaanwijzing

Vul het kiemschaaltje met kraanwater tot de onderkant van het rooster.

Strooi de zaden met een beetje tussenruimte op het rooster.

Zet het kiemschaaltje weg bij kamertemperatuur, op een lichte plek, maar niet in de volle zon.

Controleer dagelijks het waterpeil en vul het zonodig aan tot het rooster. Zolang de zaden nog geen kiemwortels hebben, moeten ze vochtig blijven, maar niet doorweekt.

Na drie tot vier dagen zitten de zaden met hun kiemwortels vast aan het rooster en kan je het troebele water verversen. Blijf het waterpeil dagelijks controleren. De kiemwortels moeten in het water zitten, maar houd de kiemplantjes droog. Dat vermindert de kans op problemen met schimmels.

De kiemwortels boven het rooster kunnen er na een paar dagen wat pluizig uitzien. Het lijkt op schimmelpluis, maar meestal zijn het wortelharen. Wortelharen groeien in een mooie cirkel uit de kiemwortels en verdwijnen als je ze nat maakt met een plantenspuit.

De bruine zaadhuiden blijven lang aan de kiemplantjes zitten. Sommige vallen er helemaal niet af, die moet je zelf een handje helpen.

Na 9 tot 12 dagen zijn de kiemplantjes 8 tot 10 cm lang en kunnen ze geoogst worden. Knip ze met een schaar net boven het rooster af.

Extra informatie
Standplaats    :   Zon/halfschaduw
Zaadtype    :   Zaadvast ras
Zaadgewicht (indicatie)    :   15 zaden per gram
Planthoogte    :   8-10 cm
EAN-code    :   8717202604548
Formaat zakje    :   125x153 mm
Inhoud zakje    :   25 gram
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh