Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Augurken oogsten en inmaken

Augurken kun je gedurende een lange periode oogsten. Eén plant maakt veel vruchten, namelijk zo’n 20 stuks. De oogstperiode start vanaf begin augustus en duurt tot eind september. Na het oogsten is het slim om te wachten totdat je circa vijf vruchten hebt verzameld, om ze hierna in te maken in zuur en kruiden.

In de tussentijd, als je er nog geen vijf hebt kunnen oogsten, kun je de augurken bewaren in de koelkast. Na ongeveer vijf dagen worden de augurken wat zachter en worden ze minder lekker, dus zorg ervoor dat je de augurken na het oogsten snel inmaakt. 

Hierbij een recept voor het inmaken van augurken.

De augurken moeten na het inmaken ongeveer drie maanden trekken totdat ze klaar zijn. Ze zijn heerlijk door salades, maar ook om een lekkere tartaarsaus van te maken.

> Zaden augurk bestellen

Zaaien
Zaaien