Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Boerenkool oogsten: onze tips

Boerenkool is een echte wintergroente en is te oogsten in de maanden september tot januari. De boerenkool is het lekkerst als er vorst overheen is geweest. De plant maakt namelijk suikers aan die als anti-vries fungeren. Deze groente wordt dan wat zoeter van smaak, waardoor het bittere eraf gaat.

Je kunt eenvoudig een aantal bladeren van de plant afbreken, waarbij je met de oudste bladeren aan de onderkant begint. Zo hoef je dus niet meteen alles op te eten. Let wel op dat sommige bladeren dan wat vergeeld zullen zijn. We adviseren om deze niet te gebruiken voor consumptie. De plant zal in de winter en in het voorjaar nog wat doorgroeien, waardoor je je oogst kunt spreiden.

Bewaren

Als je boerenkool geoogst hebt, kun je deze nog bijna een week in de koelkast koelkast. Stop de bladeren in een plastic of papieren zak, anders droogt het blad snel uit. Het is ook mogelijk om de hele plant na het oogsten in te vriezen. Als eerste snijd je de kern eruit, omdat deze taai en niet lekker is. Vervolgens snijd je de bladeren in reepjes en blancheer je de boerenkool ca. 4 minuten in kokend water. Laat ze daarna snel afkoelen in koud water, doe het in een vrieszakje en vries het in. Op deze manier kun je de boerenkool zeker 12 maanden bewaren.

Recepten

Naast de klassieke boerenkoolstamppot met worst is deze groente ook heerlijk om een groene smoothie, boerenkool speciaal, boerenkoolchips of pompoen boerenkool pannenkoekjes mee te maken.

Boerenkool zaden bestellen

Ben je benieuwd naar onze boerenkool zaden? Dan kun je ze hier online bestellen. Mocht je nog vragen hebben over de teelt van boerenkool, dan kun je gerust contact met ons opnemen. We beantwoorden graag al je vragen.

Zaaien
Zaaien