Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Boerenkool: oogsten, bewaren, recepten

Boerenkool is een echte wintergroente en is te oogsten in de maanden september tot januari. De boerenkool is het lekkerst als er vorst overheen is geweest (de plant bevroren is geweest, en de plant maakt suikers aan die als anti-vries fungeren). Boerenkool wordt dan wat zoeter van smaak, waardoor het bittere eraf gaat. Je kunt gewoon een aantal bladeren van de plant afbreken (begin met de oudste bladeren, aan de onderkant) en zo hoef je dus niet meteen alles op te eten (sommige bladeren zullen wat vergeeld zijn, we adviseren om deze niet te gebruiken voor consumptie). De plant groeit nog een beetje door en zo kun je je oogst spreiden. Je kunt ook de hele plant na het oogsten invriezen. Snijd de kern eruit, want deze is taai en niet lekker en snijd de bladeren in reepjes. Blancheer de boerenkool ca. 4 minuten in kokend water en laat erna snel afkoelen in koud water. Doe het in een vrieszakje en vries het in. Op deze manier kun je de boerenkool zeker 12 maanden bewaren. Naast de klassieke boerenkoolstamppot met worst is deze groente ook heerlijk om een groene smoothie, pastasaladeboerenkooltaart of pompoen boerenkool pannenkoekjes mee te maken.  

Zaaien
Zaaien