BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 15786 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Goede voornemens in de moestuin

Het nieuwe jaar is begonnen, en dat betekent dat iedereen weer goede voornemens heeft. We hebben het niet over afvallen, meer sporten of stoppen met roken. Nee, goede voornemens in de moestuin. Je kent het vast wel, je neemt je voor om niet meer teveel te zaaien uit enthousiasme, of om de planten niet te vroeg buiten te zetten. Het is lastig om je aan deze voornemens te houden, maar dit jaar gaat het écht lukken!
 

1. Niet teveel zaaien

Je wil vol goede moed beginnen aan je nieuwe project: je hebt de zaden ontvangen, en je gaat direct aan de slag. Zonder vooraf te bedenken hoe groot de opbrengst gaat zijn, ben je al begonnen met zaaien. Voordat je het weet heb je veel te veel gezaaid. Oeps, zonde! Kortom, het eerste goede voornemen voor het nieuwe jaar is: begin klein. Zorg ervoor dat je realistisch begint met een klein stukje: 50 m2 is al best ambitieus! Wanneer het je goed bevalt kun je altijd nog uitbreiden.
 

2. Planten voldoende ruimte geven

Elke plant heeft een ideale plantafstand: de meest geschikte afstand tussen elke plant in je moestuin. We adviseren om je hier echt aan te houden. Wanneer de planten te dicht op elkaar groeien, wordt de kans op ziektes en plagen groter. Bij alle biologische zaden in onze webshop geven wij deze specifieke informatie aan, dus lees je goed in.
 

3. Een moestuinplan maken

Een moestuinplan opstellen voordat je daadwerkelijk begint met het aanleggen van je moestuin heeft meerdere voordelen:

1. Je krijgt een goed gestructureerde tuin

2. Je oogst (waarschijnlijk) op de momenten dat je ook van plan bent thuis te zijn

3. Het draagt bij aan een gezonde bodem; een goed moestuinplan respecteert de principes van vruchtwisseling

Lees in dit artikel hoe je een moestuinplan maakt.
 

4. Labels gebruiken

Het laatste voornemen is vooral geschikt voor de beginnende moestuinier. Ben jij pas gestart met moestuinieren? Dan weet je waarschijnlijk nog niet precies hoe je jonge planten eruitzien. In dat geval is het erg handig om labels of kaartjes te gebruiken, zodat je ook later nog weet wat je hebt gezaaid. Gewoon voor de zekerheid!

Mocht je nog vragen hebben over onze tips, neem dan gerust contact met ons op.

 

Goede voornemens in de moestuin
Goede voornemens in de moestuin
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 15786 reviews
Kiyoh