BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16404 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Hoe werkt een kiemschaaltje?

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe een kiemschaaltje precies werkt om thuis kiemgroenten mee te kweken. In dit artikel leggen we het jou stap voor stap uit, zodat je eenvoudig aan de slag kunt met jouw eigen kiemgroenten. Door een kiemschaaltje te gebruiken vergroot je de kans op het succesvol telen van kiemgroenten. Met een kiemschaaltje kan dit bijna niet misgaan, dus lees onze gebruiksaanwijzing in dit artikel. Naast het kiemschaaltje heb je alleen nog maar water nodig, zo simpel kan het zijn!

> Bestel nu ons kiemschaaltje
 

Wat is een kiemschaaltje?

Een kiemschaaltje is een glazen schaaltje met een uitneembaar rooster, waarmee je heel eenvoudig je eigen kiemgroenten mee kunt kweken. Ons kiemschaaltje is snel en simpel om te gebruiken en het rooster kun je heel gemakkelijk in de vaatwasser doen. Het werkt snel, schoon en simpel!


Zo gebruik je het kiemschaaltje

  1. Strooi de zaden van jouw gekozen kiemgroente in een dun laagje op het rooster. Verdeel de zaden goed, zodat ze de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen.
  2. Vul het schaaltje tot aan het rooster met water.
  3. Zet het kiemschaaltje op de juiste standplaats. Deze vind je in de teeltinstructies op de verpakking.
  4. Vermijd volle zon.
  5. Zorg ervoor dat de zaden in contact staan met het water, maar dat ze niet te nat worden.
Na de oogst kun je het kiemschaaltje gewoon in de vaatwasser doen of natuurlijk met de hand afwassen. Het schaaltje moet helemaal schoon zijn voordat je weer aan een nieuwe teelt begint.

 

Na 5 tot 10 dagen zijn de meeste kiemgroenten al klaar voor consumptie. Je kunt ze heel gemakkelijk met een mesje of schaartje boven het rooster afsnijden of knippen. Het is niet nodig om de kiemgroenten te wassen, ze zijn direct klaar voor gebruik.
 

Kiemschaaltje bestellen

Nu je weet hoe het kiemschaaltje precies werkt, staat niets je nog in de weg om deze te bestellen. Bestel het kiemschaaltje hier in onze webshop en geniet thuis van heerlijke kiemgroenten: gezond en een heerlijke toevoeging aan je gerecht. 
 

rucolakers kiemgroente
kiemschaalje
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16404 reviews
Kiyoh