Geachte klant, wegens grote drukte is de levertijd binnen Nederland 3-4 werkdagen.  > Lees dit eerst

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Kiemschaaltje

9000

Kiemschaaltje
€ 8,95
Op voorraad
Levering 3-4 werkdagen
Selecteer een eenheid

Binnen enkele werkdagen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

100% biologische zaden

Productbeschrijving

Altijd verse kiemgroenten binnen handbereik: lekker en gezond! Dat doe je gemakkelijk met dit kiemschaaltje. Het schaaltje heeft een diameter van 13,5 cm en is gemaakt van glas met een uitneembaar, metalen rooster dat eenvoudig te reinigen en steeds opnieuw gebruikt kan worden.

Zaaien

Strooi een dun laagje zaadjes op het rooster van het kiemschaaltje. Vul het schaaltje tot net onder het rooster met water. Daarna kan het schaaltje weg gezet worden. Om te voorkomen dat de zaadjes aan de kiemen blijven ‘plakken’, kun je het schaaltje het best een dag of drie op een donkere plek plaatsen. Let er wel op dat je het waterniveau elke dag aanvult. Zet het schaaltje hierna in het licht, bijvoorbeeld in de vensterbank, maar liever niet in de volle zon. Indien nodig, vul het water af en toe bij.

Kiemgroenten oogsten van het kiemschaaltje

De meeste kiemgroenten zijn binnen 7 tot 14 dagen klaar voor consumptie. De jonge plantjes kun je het makkelijkst met een mesje of schaartje boven het rooster afsnijden of afknippen. Ze hoeven niet gewassen te worden en zijn direct klaar voor gebruik! Let op, kiemgroenten zijn erg gevoelig voor bacteriën. Ruik je een vreemde geur? Dan kun je de jonge plantjes beter weggooien. Verder zijn kiemgroenten slechts enkele dagen te bewaren; je kunt ze dus het beste vers consumeren.

Bekijk onze zaden voor een succesvolle teelt op de categoriepagina kiemschaaltje.

Extra informatie
Standplaats    :   zonnig
9,4
Bekijk alle 8437 reviews