BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Koolrabi oogsten

Koolrabi heeft een fijne smaak die een beetje op bloemkool lijkt. Je kunt het op allerlei verschillende manieren bereiden, want het smaakt zowel gekookt als rauw erg lekker. Bij koolrabi eet je de verdikking tussen de wortel en het eerste blad, hypocotyl genaamd. In onze webshop kun je drie verschillende koolrabi rassen bestellen. De ‘Delikatess Blauwe’ geeft mooie blauwpaarse knollen en heeft wit vruchtvlees. De ‘Delikatess Witte’ geeft lichtgroene knollen met wit vruchtvlees en de koolrabi ‘Superschmelz’ heeft knollen die meer dan twee kilo zwaar kunnen zijn. Deze moet je dan ook wat ruimer planten.

> Bestel nu biologische koolrabi zaden
 

Hoe oogst je koolrabi?

De koolrabi ‘Delikatess’ rassen oogst je jong, maar hoe weet je wanneer je precies kan oogsten? Een koolrabi moet vaak nog een ‘deukje’ in de bovenkant van de knol hebben. Mocht je meer een ‘puntje’ op de knol hebben, dan betekent dat vaak een voze (draderige, taaie) knol. De knollen snijd je boven de grond af, onder de knol met een mes of een snoeischaar. Zorg ervoor dat je ze niet te dik laat worden. Een gemiddelde diameter bij de oogst is tussen de zes en tien centimeter. Dit is ongeveer de grootte van een appel. Voor de versmarkt wordt het koolrabiblad dat aan de zijkant zit vaak weggesneden bij de oogst. Het blad op de kop wordt niet weggesneden. Wil je de koolrabi wat langer bewaren, dan kun je al het blad het beste direct verwijderen. Koolrabi smaakt vers wel het lekkerst!
 

Koolrabi bewaren

Wanneer je het blad er eerst afhaalt en de knollen in een plastic zak stopt, kun je de koolrabi’s enkele dagen bewaren in de koelkast. Mocht je ze langer willen bewaren, dan kun je ze inkuilen.
 

Recepten

Door de zachte smaak van koolrabi is deze groente in diverse gerechten goed te verwerken. Probeer eens deze koolrabi ovenschotel of dit bijgerecht met koolrabi, spek en appel. Je kunt er ook zelf frietjes van maken en serveren met zalm, zoals in dit recept wordt uitgelegd.
 

Koolrabi zaden bestellen

Ben je benieuwd naar onze koolrabi zaden? Bekijk dan ons aanbod. Voor vragen over onze zaden of de teelt van koolrabi kun je terecht bij onze klantenservice. Neem gerust contact op.
 

Koolrabi
Koolrabi oogsten
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh