Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Kruidcake van de ‘Amoro’ pompoen

Heb jij de ‘Amoro’ pompoen al gespot in de supermarkt? Sinds een paar maanden is deze pompoen ook te koop voor consumenten. Tijd om je slag te slaan dus! De ‘Amoro’ pompoen is erg populair onder onze telers, omdat de vrucht eenvoudig is om te bereiden en in verschillende gerechten te verwerken is. Het grote voordeel is dat je de vrucht niet zelf hoeft te schillen en je deze gemakkelijk doorsnijdt. Bovendien zijn de pitten simpel te verwijderen én zit de pompoen bomvol vruchtvlees.

Recept kruidcake met pompoen

Wij zijn helemaal fan van deze pompoensoort, dus we vinden het hoog tijd om jou daar ook kennis mee te laten maken. Daarom delen we het recept van deze herfstige kruidcake met je. Veel plezier met de bereiding en natuurlijk het opeten ervan.

Ingrediënten

500 gram Amoro pompoenpuree
6 eieren
75 gram honing
75 gram kokosolie, gesmolten
50 gram kokosbloesemsuiker
2 eetlepels koekkruiden
100 gram kokosmeel
2 eetlepels arrowroot
Halve theelepel baksoda
Snuf Keltisch zeezout
3 eetlepels pompoenpitten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in.
  • Snijd de pompoen in stukken en kook in ongeveer 8 minuten gaar.
  • Giet af en pureer de pompoen met de staafmixer tot een gladde puree.
  • Klop in een kom eieren, honing, kokosolie, kokosbloesemsuiker en koekkruiden luchtig.
  • Voeg kokosmeel, arrowroot, baksoda en Keltisch zeezout toe en mix tot een mooi beslag.
  • Voeg de pompoenpuree toe, meng goed door elkaar.
  • Giet het beslag in de springvorm en strooi er 3 eetlepels pompoenpitten over.
  • Bak in ongeveer 50 minuten gaar.

Tip: serveer met opgeklopte kokosroom of crème fraîche met honing en citroen.

Pompoen 'Amoro' zaden bestellen

Ben jij een echte pompoenliefhebber, en houd je van moestuinieren? Bestel hier onze zaden van de ‘Amoro’ pompoen, en ga er zelf mee aan de slag!

Kruidcake 'Amoro'
Kruidcake 'Amoro'