BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen
PRO +6
Pompoen Amoro F1 - Cucurbita maxima

Pompoen 'Amoro F1'

Cucurbita maxima

1642

Pompoen 'Amoro F1' vormt hartvormige pompoenen. Het vruchtvlees heeft een zachte smaak en is zeer geschikt voor soep. De plant produceert vruchten die snel ontpitten en gemakkelijk te snijden zijn. Eén zakje is voor circa 5m2, en de plantafstand bedraagt 75x75 cm.

Lees volledige productbeschrijving

Aantal

Verpakking

€ 2,99
Selecteer een eenheid
Geleverd binnen 3-4 werkdagen
Altijd deskundig advies
Gratis verzending vanaf € 30,-
Productbeschrijving

Pompoen 'Amoro F1' is een prachtige, helder oranje pompoen met een uitzonderlijk hoge productie. Bush type met korte rank. Geschikt voor vroege verkoop. De hartvormige vruchten zijn gemakkelijk door te snijden, snel te ontpitten en hebben lekker veel vruchtvlees. 'Amoro' heeft een zachte smaak, uitstekend voor soep.

• Afzetperiode september-december
• Uitzonderlijk hoge productie
• Planttype: bush
• Plantdichtheid: 15.000-20.000 /ha
• Teeltduur: 85-90 dagen
• Vruchtgewicht: 0,8-1,3 kg
• Opbrengst: 30-40 T/ha
• Houdbaarheid: 2-3 maanden

> Recept: 'Amoro' pompoensoep

Professionele teelt
De pompoenen van De Bolster zijn ontwikkeld voor de biologische akkerbouw. Onze rankende types zijn opvallend uniform in maat en houdbaarheid. Dit planttype heeft de eigenschap dat het perceel snel dichtgroeit, waardoor onkruid onderdrukt wordt. Onze ‘bush’-types zijn bijzonder productief en geven de mogelijkheid om langer mechanisch onkruid te bestrijden.

Zaaien
Zaai pompoenzaad op de vaste, vochtige grondlaag. Deze bevindt zich meestal op een diepte van 3-5 cm. Voor een optimale kieming is het belangrijk dat de bodem op zaaidiepte een temperatuur heeft van minimaal 18°C op het moment van zaaien én de daarop volgende week. Een te koude of te natte grond vertraagt het kiemingsproces waardoor schimmels en bacteriën de kiemende zaden kunnen aantasten. Boven de 22°C verloopt de kieming zeer snel, waardoor deze plantpathogenen minder kans hebben om toe te slaan.

Oogst en bewaring
Zodra de vruchtsteel begint te verkurken en het blad begint af te sterven zijn de vruchten oogstrijp. Voor de beste bewaarbaarheid is het raadzaam om de vruchten na de eerste tekenen van afrijpen zo snel mogelijk te oogsten om eventuele zonnebrandschade te voorkomen. Na oogst kunnen de vruchten het beste bewaard worden op een temperatuur tussen 8°C en 12°C. Het is belangrijk om de pompoenen, tijdens de bewaring, goed te blijven ventileren.
  

 

Extra informatie
Standplaats    :   Zon/halfschaduw
Zaadtype    :   Hybride-ras
Zaadgewicht (indicatie)    :   5 zaden per gram
Plantafstand    :   75x75 cm
Groeiwijze    :   Bush type
Planthoogte    :   60-90 cm
EAN-code    :   8717202605446
Formaat zakje    :   75x123 mm
Inhoud zakje    :   3 gram (voor min. 5 m2)
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh