Vanwege grote drukte kan de verzending iets langer duren. Bedankt voor uw begrip en geduld!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 17479 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Suikermais zaden

Mais is oorspronkelijk een Zuid-Amerikaanse plant en werd door Christoph Columbus meegebracht naar Europa. Doordat de plant in Spanje heel goed gedijde, werd mais ook in Europa een succesvol basisvoedsel. Als je aan Spanje denkt, dan denk je aan droog en warm weer en het klopt dan ook dat maisplanten hiervan houden. Wel zijn er tegenwoordig voldoende variaties die het ook in de Nederlandse zomer erg goed doen.

Onze suikermais zaden zijn een variatie die vruchten met een bijzonder hoog suikergehalte geven en zijn vooral bedoeld voor de verse consumptie. Na het oogsten verwerk je suikermais het liefst meteen in je gerechten.

Suikermais Golden Bantam
Suikermais 'Golden Bantam' is een heerlijke zoete... Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info
Suikermais Golden Rush – Zea mays NIEUW !
Suikermais 'Golden Rush' is een groeikrachtig ras met zeer... Lees meer
Aantal
Verpakking
Selecteer een eenheid
> meer info
Suikermais My Fair Lady F1 PRO
Suikermais 'My Fair Lady' is een productief, tweekleurig... Lees meer
Aantal
Verpakking € 5,29
Selecteer een eenheid
> meer info


Teel je eigen suikermais

Suikermais telen is niet erg moeilijk. De suikermais zaden kun je het beste in april of mei voorzaaien. Eind mei of juni heb je dan al redelijk sterke plantjes die je kunt uitplanten. Rechtstreeks zaaien in mei of juni kan ook. De planten hebben een humusrijke en losgewerkte bodem nodig. Plaats ze op een zonnig plekje in je tuin en geef bij droge periodes voldoende water. Het is belangrijk om suikermais op het juiste moment te oogsten. De vruchten zijn rijp als de kolfkwast donkerbruin gekleurd is en de korrels tot bovenin de kolf licht- tot warmgeel zijn. Smaken ze lekker zoet met een zachte textuur, dan is de suikermais rijp.


Suikermais voor alle smaken

Bij De Bolster bieden we meerdere suikermais rassen met allemaal 100% biologische suikermais zaden. Zo is er de suikermais 'Golden Bantam', een heerlijke zoete suikermais. Om alles uit de smaak van deze suikermais te halen, oogst je hem beter niet te laat om hem dan meteen te consumeren. De suikermais ‘Golden Rush’ kun je na de oogst iets langer bewaren, zonder dat hij zijn zoete smaak verliest. Dit ras geeft kolven met een cilindrische vorm en sterke schutbladen tegen vogelvraat. Suikermais 'My Fair Lady F1' is een tweekleurig ras met lange, slanke kolven. De korrels hiervan zijn extra zacht en heel zoet van smaak.


Suikermais bewaren en gebruiken

Alhoewel je suikermais enkele dagen in de koelkast goed kunt houden, is het aanbevolen om ze zo snel mogelijk te gebruiken. Na het oogsten gaat het suikergehalte van de kolven namelijk vrij snel achteruit, waardoor de smaak en zoetheid minder worden. Een eventuele uitkomst als je je vers geoogste suikermais niet op krijgt, is het kort koken van de suikermaiskolven om ze daarna in te vriezen. Door het koken stop je het proces waarbij het suiker wordt omgezet in zetmeel. Suikermais kun je koken en bij vele gerechten gebruiken, maar is ook lekker als je de suikermais even op de barbecue legt met wat zout en peper. Onze tip: smelt er voor het opdienen een klontje boter overheen.


Bestel nu je suikermais zaden

Zin gekregen in een barbecue met suikermais als bijgerecht, of een maissalade met je eigen suikermais? Bestel dan nu de biologische suikermais zaden van De Bolster en ontvang je suikermais zaden binnen 3 à 4 werkdagen in huis.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 17479 reviews
Kiyoh