Vanwege hoogseizoensdrukte: dagelijkse telefonische bereikbaarheid tot 15.00 uur. Voor vragen, mail ons: info@bolster.nl  Bedankt!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16241 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Meirapen oogsten

Voordat de aardappels in beeld kwamen, werden veel Hollandse gerechten geserveerd met meiraap. Nu is deze groente een stuk minder bekend, en lijkt deze haast ouderwets. De mei-raap smaakt pittig, maar is ook fris en een beetje zoet. Je kunt deze groente qua smaak ook wel vergelijken met radijs of rettich. In ons assortiment vind je drie verschillende rassen. De eerste is meiraap ‘Goldana’: een ronde, gele knol waarvan het blad ook als raapsteel kan worden gegeten. ‘Milanese Witte Roodkop’ is een paars-witte knol en ‘Platte Witte Mei’ is een platronde knol met wit vruchtvlees.

> Bestel nu biologische meiraap zaden
 

Hoe en wanneer oogst je meiraap?

Wanneer de raapjes ongeveer acht centimeter groot zijn, kun je ze met de hand uittrekken. Dit zal in de tweede helft van mei en in juni zijn. Alhoewel de naam dit niet doet vermoeden, kan je de rapen ook als herfsteelt inzetten, en dan oogst je eind september en oktober (de naam ‘herfstrapen’ vervangt dan de naam ‘meiraap’). Het is belangrijk dat je ze niet groter laat worden, omdat ze dan voos (draderig, taai, deels hol) en daardoor minder lekker worden. Bij droog weer kun je oogsten en het blad eraf snijden.
 

Meirapen bewaren

Meiraap kun je het beste bewaren door in te kuilen, maar doe dat niet te diep: het topje moet gelijk zitten met de grond. Wanneer je de raapjes te diep inkuilt, kunnen ze worden aangetast door schimmel.
 

Recepten

Meiraap kan op verschillende manieren bereid worden. Zowel rauw in plakjes door een salade in de lente als gestoofd in een herfstgerecht. Een andere manier om meiraap te maken is zoals in dit recept samen met honing en hazelnoten. In een salade met appel en noten smaakt het lekker fris en deze ovenschotel met geroosterde meiraap en Parmezaanse kaas is ook zeker een aanrader.
 

Meiraap zaden bestellen

Bekijk hier al onze meiraap zaden en bestel ze snel en eenvoudig online. Mocht je vragen heb-ben over ons assortiment of over het telen van meirapen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder.
 

Meiraap oogsten
Meirapen oogsten
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16241 reviews
Kiyoh