BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Mesclun oogsten: onze tips

Mesclun is een mengsel van diverse soorten sla, die je dik op elkaar zaait en in een vroeg stadium oogst. In ons assortiment vind je twee soorten mesclun: mesclun ‘Aziatisch’ is een mengsel van Aziatische bladgewassen, zoals paksoi, Chinese kool en bladmosterd. Daarnaast hebben we ‘Puur Sla’ in ons aanbod, dat bestaat uit een aantal slasoorten met een zachte smaak. Deze variant wordt ook wel babyleaf genoemd.

> Bestel nu biologische mesclun zaden

Mesclun oogsten

Mesclun is een makkelijk te telen groente, die voornamelijk in het voorjaar wordt geteeld. Je kunt ze al in februari in de koude bak of in een plastic tunnel zaaien. Daar kun je ze ongeveer 8 weken laten staan, wanneer het tijd is voor de oogst. Het is dus niet nodig om uit te planten of uit te dunnen. Buiten zaaien is ook mogelijk, zaai dan een aantal keer een klein beetje. Houd qua afstand tussen de rijen 10 tot 15 cm aan. Zaai dik in de rij, waarbij je ongeveer een tot vier zaden per centimeter aanhoudt. Wanneer de blaadjes ongeveer 10 tot 15 cm groot zijn (kleiner kan ook), dan kun je ze met een mes afsnijden. Snijd net boven de grond en het groeipunt, zodat de sla weer kan hergroeien. Pas op dat je niet te lang wacht met oogsten, want dan wordt het blad minder mals.

Naast bovengenoemde teelt is het ook mogelijk om mesclun langer te telen, waarbij je t/m augustus zaait.

Bewaren

Gesneden slablaadjes zijn niet erg lang houdbaar. Oogst dus het liefst zo kort mogelijk voordat je de sla gaat opeten. Wil je de slablaadjes toch wat langer bewaren? Oogst de blaadjes dan in de vroege ochtend, wanneer de temperatuur nog laag is. Hierdoor kun je de blaadjes nog zeker een aantal dagen bewaren in de koelkast.

Recepten

Mesclun is de ideale groente als basis voor een salade, zoals deze salade met appel, tomaat en walnoot. Zin in wat warms? Maak dan eens deze pasta met kipfilet, zongedroogde tomaten en mesclun.

Mesclun zaden bestellen

Bij De Bolster bestel je eenvoudig biologische mesclun zaden online. Heb je nog vragen over het oogsten van mesclun? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen ons best doen om je zo goed mogelijk te helpen met het beantwoorden van jouw vragen.

Aubergine geoogst
Geroosterde aubergines
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh