BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Mesclun telen

Mesclun is een mengsel van verschillende soorten sla. Je zaait deze dik op elkaar en oogst ze in een vroeg stadium. Wij leveren twee soorten mesclun: ‘Puur Sla’ bestaat uit een aantal slasoorten met een zachte smaak, die ook wel babyleaf wordt genoemd. Daarnaast hebben we mesclun ‘Aziatisch’ in ons assortiment. Dit is een mengsel van Aziatische bladgewassen met een pittige smaak, zoals paksoi, Chinese kool en bladmosterd.

> Bestel nu biologische mesclun zaden


Zaaien en planten

In de lente kun je beide mesclun zaden zaaien, en het ras ‘Puur Sla’ kun je ook in de zomer nog zaaien. Je kunt beide rassen bovendien gerust door elkaar zaaien. Houd daarbij 15 centimeter tussen de rijen aan, waarbij je ze op 1 centimeter in de rij zaait en je ze later uitdunt op 2 tot 3 centimeter. Wanneer je dit zo aanpakt, krijg je een mooi gewas dat je eenvoudig in kleine bundels kunt snijden. Wil je ze liever op rijtjes zaaien? Meng de zaden dan met zand of suiker en houd een iets ruimere afstand aan.
 

Standplaats

De zon is de meest geschikte standplaats voor beide zaden.
 

Oogsten en bewaren

De teelt van mesclun vindt voornamelijk in het voorjaar plaats. Je kunt de blaadjes met een mes afsnijden wanneer ze ongeveer 10 tot 15 centimeter groot zijn. Snijd net boven de grond en het groeipunt, zodat de sla weer kan hergroeien. Pas op dat je niet te lang wacht met oogsten, want dan wordt het blad minder mals. Wanneer je de blaadjes net boven het groeipunt afsnijdt, is er zelfs een tweede en derde oogst mogelijk. Dit punt vind je in het hart van de plant, waar de blaadjes het kleinst zijn.

Slablaadjes zoals mesclun zijn niet erg lang houdbaar. Daarom adviseren we om het liefst zo kort mogelijk te oogsten voordat je deze groente op gaat eten. Mocht je het toch langer willen bewaren, dan kun je de blaadjes bij een lage temperatuur in vroege ochtend oogsten. Op deze manier kun je de blaadjes een aantal dagen in de koelkast bewaren.
 

Heerlijke recepten

Mesclun is een mooie slasoort om als basis voor een salade te gebruiken, zoals deze salade met mesclun, biet, avocado en feta. Uiteraard kun je er ook heel wat anders mee maken. Probeer deze pizza met pesto van mesclun en kaas eens.
 

Mesclun zaden bestellen

Ben je benieuwd naar de biologische mesclun zaden van De Bolster? Bekijk ons assortiment hier en ontdek zelf wat je ervan vindt. Mocht je nog vragen hebben over de teelt, dan kun je gerust contact met ons opnemen.

 

mesclun 'puur sla'     mesclun op brood

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh