BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Nieuwe gewassen in ons assortiment, deel 2

We willen je graag de beste biologische zaden aanbieden, om je zo een goede start te geven voor een succesvolle teelt. Daarom zijn we continu op zoek naar gewassen en rassen die we kunnen toevoegen aan ons assortiment. In de vorige nieuwsbrief hebben we je al kennis laten maken met een reeks nieuwkomers, en ook in dit artikel willen we je op de hoogte brengen van nog een aantal nieuwe rassen en gewassen in ons assortiment.
 

Maak kennis met onze nieuwkomers

Het gaat hier om de volgende gewassen en rassen:

 • Radicchio Rosso 'Leonardo F1'
 • Bleekselderij 'Tango F1'
 • Bloemkool 'Bermeo F1'
 • Bloemkool 'Liria F1'
 • Chinese kool 'Emiko F1'
 • Romanesco 'Veronica F1'
 • Spruitkool 'Irene F1'
 • Ui 'Hylander F1'
 • Zomerwortel 'Napoli F1'
 • Zomerwortel 'Negovia F1'
 • Zomerwortel 'Yellowstone F1'
 • Zomerwortel 'White Satin F1'
   

Raddichio Rosso ‘Leonardo F1’ is van oorsprong een Italiaanse groente. Het blad in de krop is intens rood en wit van kleur, en daardoor zeer geschikt om te gebruiken voor kleurrijke salades. Het blad is rauw behoorlijk bitter van smaak. Het blad is ook zeer geschikt om te stoven en bakken, en zal hierdoor minder bitter en zoeter van smaak worden.

Naast onze groenselderij hebben we nu ook een bleekselderij in ons assortiment. Bleekselderij ‘Tango F1’ is geschikt voor het hele teeltseizoen. Het is een zeer productief ras, met witte tot lichtgroene stengels.

In aanvulling van onze zaadvaste rassen hebben we nu ook een tweetal nieuwe bloemkool rassen. Bloemkool ‘Bermeo F1’ is een vroeg zomerras, terwijl Bloemkool ‘Liria F1’ zeer geschikt is voor de vroege herfst.

Chinese kool ‘Emiko F1’ is geschikt voor de voorjaars-, zomer- en herfstteelt; een echte allrounder dus.

Romanesco 'Veronica F1' is een van de ‘mooiste’ toevoegingen aan ons assortiment. Romanesco wordt ook wel ‘torentjesbloemkool’ genoemd, vanwege zijn vele spiraalvormige puntjes. Romanesco ‘Veronica F1’ is geschikt voor de late zomerteelt, en is zeer uniform. De smaak ligt dicht tegen bloemkool aan, maar is toch net even anders.

Spruitkool 'Irene F1' is een vroeg spruitkool ras. Irene F1 is productief, en heeft een ‘moderne’ en dus wat mildere en minder bittere smaak.

Voor ui-liefhebbers hebben we goed nieuws. Met Ui ‘Highlander F1’ haal je een meeldauw resistent ras in huis. 'Hylander F1' is een middenvroeg ras, met mooie ronde, uniforme uien en een hoge opbrengst. De ui doet het ook goed in de bewaring.

We hebben daarnaast vier wortelrassen in ons assortiment; twee oranje, een gele en een witte.

Zomerwortel ‘Napoli F1’ is bij uitstek geschikt voor de vroegste teelt. De wortels zijn licht conisch van vorm, en zijn mooi oranje van kleur. Napoli F1 is een productief ras met sterk loof. Zomerwortel 'Negovia F1' is daarentegen geschikt voor de late zomer- en herfstteelt. Beide rassen zijn zeer uniform en hebben een goede smaak, en een knapperige structuur.

Zomerwortel 'Yellowstone F1' en Zomerwortel 'White Satin F1' zijn geschikt voor zowel late bospeen teelt, en voor winterpeen teelt. Het ras ‘Yellowstone F1’ produceert lange gele wortels, en het ras ‘White Satin F1’ lange, gladde wortels, met een helderwitte kleur.
 

Lees onze teelttips

De teelttips kun je bij ieder artikel in onze webshop vinden. Deze nieuwe artikelen zijn allemaal hybride rassen; dit houdt in dat het ras een kruising is van een vaderlijn en moederlijn, waarbij de positieve eigenschappen van vader en moeder bij de nakomeling (‘F1’) versterkt terugkomen. De prijs van deze artikelen ligt wat hoger dan de artikelen van rassen die zaadvast zijn, maar daar krijg je een zeer uniform en nog hoogwaardiger product voor terug – het zijn met name professionele telers die deze rassen gebruiken. We willen je graag de gelegenheid geven om deze rassen te telen: ze presteren zeer goed als het gaat om uniformiteit, productie, smaak en weerbaarheid.
 

Radicchio Rosso 'Leonardo F1'
Romanesco 'Veronica F1'
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh