BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Peterselie oogsten

Peterselie is eigenlijk een groente uit het Middellandse Zeegebied, maar in Nederland hoort deze groente bij de kruiden. Peterselie wordt voornamelijk rauw gegeten en kan wel aan warme gerechten worden toegevoegd, maar dan pas op het eind zodat de smaak het beste bewaard blijft. In ons assortiment vind je diverse soorten peterselie: ‘Moskrul 2’ heeft een fraai gekroesd blad, dat geschikt is voor garnering. Onze peterselie ‘Gigante d’Italia’ wordt gebruikt in veel gerechten en bevordert de spijsvertering. Daarnaast is onze peterselie ‘Gewone Snij 3’ het standaard ras dat drie keer per seizoen gesneden kan worden. Tot slot is wortelpeterselie ‘Halflange’ een variëteit van peterselie. Dit ras is vooral geschikt voor de teelt van de wortel, maar het blad van dit gewas is ook als peterselie te gebruiken. Oogst hier echter niet meer dan een paar blaadjes per wortel van, anders kan de wortel zich niet goed ontwikkelen.

> Bestel nu biologische peterselie zaden
 

Hoe en wanneer oogst je peterselie?

De oogst van peterselie vindt plaats van juli tot oktober. Peterselie pluk je een voor een totdat je een mooi bosje hebt. Een andere mogelijkheid is om de peterselie te snijden, maar dan is er een kans dat je een deel van de jonge hartblaadjes mee snijdt. Hierdoor verloopt de hergroei langzamer. Nadat je hebt geoogst groeit peterselie steeds weer terug, dus je kunt oogsten totdat de groei in de herfst stilvalt.
 

Peterselie bewaren

In de koelkast kun je peterselie een aantal dagen bewaren in een plastic zakje, om uitdroging te voorkomen. Het blad van peterselie is niet winterhard. De wortel zal in het voorjaar wel snel uitlopen om een bloemstengel te vormen.
 

Recepten

Een simpele spaghetti met knoflook en Parmezaanse kaas kan erg goed worden afgemaakt met peterselie, zoals in dit pastarecept. Of wat te denken van deze zalm met peterselie of citroenkip met peterselie en munt.
 

Peterselie zaden bestellen

Ben je enthousiast geworden over peterselie en heb je zin om te beginnen met het zaaien van dit kruid? Bestel hier onze biologische peterselie zaden. Binnen 1 tot 2 werkdagen kun je de zaden thuis verwachten.
 

Peterselie oogsten
peterselie oogst
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh