Radicchio Rosso oogsten

Radicchio Rosso staat in Nederland ook wel bekend als roodlof, en is steeds vaker terug te vinden in de Nederlandse keuken. De smaak is bitter en lijkt een beetje op witlof. Ook kun je deze groente vergelijken met groenlof, maar dan met veel rode kleurstof. Radicchio Rosso vormt namelijk kleine, rode kroppen en een buitenblad dat groen met een beetje rood is. Dit prachtige kleurenpalet zal zeker niet misstaan in je moestuin.

> Bestel nu biologische Radicchio Rosso zaden zaden

Hoe en wanneer oogst je Radicchio Rosso?

Het Radicchio Rosso ras dat je in ons assortiment vindt, de ‘Leonardo F1', is geschikt voor een late zomer- en herfstteelt. De oogst vindt dus plaats van september tot en met november. Wanneer de krop goed stevig aanvoelt is het tijd om te oogsten. Je kunt dit testen door de krop aan de bovenkant met je vinger in te drukken. Dit is dan bijna niet mogelijk. Je snijdt de krop net boven de grond met een scherp mes op het maaiveld af, en verwijdert het losse buitenblad.

Bij natte omstandigheden is Radicchio Rosso gevoelig voor aantasting door smet en bolrot. Een deel van de verborgen bladeren verkleurt dan bruin en gaat rotten. Bij de oogst kun je dus het beste even controleren of dit gebeurd is.

Bewaren

Na de oogst kun je Radicchio Rosso minimaal een week in de koelkast bewaren.

Recepten

Wanneer je geen inspiratie hebt kun je Radicchio Rosso altijd gebruiken voor een salade, zoals in deze salade met appel, kappertjes en kipfilet. Ook in combinatie met peer en gorgonzola smaakt deze groente goed, dus probeer vooral deze salade ook eens. Wanneer je heel wat anders wilt, kun je gaan voor gegrilde Radicchio Rosso of gekaramelliseerde Radicchio met rozemarijn.

Radicchio Rosso zaden bestellen

Wil je onze biologische Radicchio Rosso zaden bestellen om er zelf mee aan de slag te gaan in jouw moestuin? Bekijk ons assortiment en plaats je bestelling vandaag nog. Voor vragen over de producten kun je altijd bij onze klantenservice terecht.

Raddichio rosso oogsten
Raddichio rosso oogsten
9,4