BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Rode en witte kool oogsten

De rode en witte kool behoren net als spitskool en savooiekool tot de sluitkoolfamile. Alle sluitkolen hebben ongeveer dezelfde voedingsbehoeften en eigenschappen. De bewaarsoorten zijn stugger en donkerder van kleur. Het is belangrijk dat rode en witte kool goed bemest wordt, en niet te lang droog staat. Sluitkolen groeien het beste op zwaardere gronden. Op zure en lichte gronden presteren de sluitkolen vaak veel minder goed, omdat er langdurig te weinig voedingsstoffen beschikbaar zijn. Hierdoor kan de kool niet goed gestaag doorgroeien. De kool wordt dan minder stevig, en is veel minder lang houdbaar.

> Bestel nu biologische rode kool zaden
> Bestel nu biologische witte kool zaden
 

Hoe en wanneer oogst je rode en witte kool?

Rode en witte kool wordt geoogst van eind september tot en met november. Je kunt zelf bepalen wanneer je hem groot genoeg vindt. Begin door de kool van de stam te snijden. Gooi de buitenste bladeren weg, want die zijn niet eetbaar. Door de kool op tijd te oogsten, voorkom je dat de kool openbarst. Daarnaast is het belangrijk om alle kolen voor een vorstperiode van het land te halen. Een lichte nachtvorst kan de kool wel goed doorstaan.
 

Bewaren

Je kunt rode en witte kool het beste bewaren op een donkere, koele en droge plek bij een temperatuur van 12-15°C. Op deze manier kun je een hele rode kool anderhalf tot twee maanden bewaren. Voorgesneden kool kan afgedekt met vershoudfolie een paar dagen worden bewaard in de koelkast. Wanneer je de kool geblancheerd hebt kun je deze tot twaalf maanden in de vriezer bewaren. Dit kan in een plastic bak of in een gesloten plastic zakje. Daarnaast kun je rode en witte kolen ook prima inkuilen.
 

Recepten

Rode en witte kool zijn perfect om een stamppot, stoofschotel of salade van te maken. Je kunt ervoor kiezen om deze te serveren met gebakken plakjes appel of met gebakken spekjes. Hier vind je een aantal recepten om thuis uit te proberen: Quiche met witte kool, Emmental en spekjes, rode kool, eendenborst met sinaasappelglazuur en rode kool, rode kool met spekjes en rode kool steak met blauwaderkaas en truffel.
 

Biologische rode en witte kool zaden kopen

Heb je vragen over het oogsten van rode of witte kool? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je zo goed mogelijk helpen met het beantwoorden van je vragen. Bekijk ons biologische assortiment rode kool en witte kool zaden en plaats vandaag nog jouw bestelling online.
 

Witte kool
Rode kool geoogst
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh