Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Spinazie telen: onze tips

Om doorschieten te voorkomen, zaai je spinazie bij voorkeur in het voor- en najaar in de open lucht. Zaai om de 3 weken een beetje bij, want dit zorgt ervoor dat je op meerdere momenten kunt oogsten. Je kunt spinazie heel goed rauw eten, gebruiken in groentesmoothies, koken en verwerken in een stamppot. Het is een ideale startersgroente, want er kan niet zo heel veel fout gaan. Bestel nu onze biologische spinazie zaden en je ontvangt al binnen 1 tot 2 werkdagen jouw bestelling in huis.

Zaaien

Spinazie kun je het hele jaar door zaaien. Kies het juiste ras dat bij de tijd van het jaar hoort. De zaden van voor- en najaarsspinazie kiemen het beste bij een temperatuur van 5 tot 20 graden.

Planten

Spinazie zaai je altijd meteen in volle grond. Deze groentesoort hoef je niet eerst voor te zaaien. Mocht je het seizoen willen vervroegen, dan kun je spinazie in februari binnen voorzaaien om de plantjes 3 weken later buiten uit te planten.

Standplaats

Zomerspinazie kun je het beste in halfschaduw zaaien om doorschieten te voorkomen. Mocht je voor- of najaarsspinazie zaaien, doe dit dan bij voorkeur op een lichte plek waar wat meer zon komt.

Voeding

Spinazie vraagt veel voeding en halfverteerde compost is ideaal hiervoor. Voordat je begint met zaaien, is het goed om de compost in de grond te werken en in de loop van het groeiproces kunt je dit aan de voet van de plant toevoegen.

Oogsten

Spinazie is een groente die je meerdere keren per jaar kunt oogsten. Vanaf 6 weken na het zaaien, kun je spinazie oogsten. Als je de blaadjes van de spinazie plukt, kun je de rest van het plantje gewoon laten staan, want je hoeft niet meteen alles te oogsten.

Heerlijke recepten

Naast het maken van salades, stampotjes of smoothies, kun je spinazie ook gebruiken in de soep. Combineer het eens met lekkere zomer- of wintergroenten. Hier vind je een lekker soeprecept met spinazie.

Zaaien
Zaaien