BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 14511 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Suikermais zaden

Mais komt oorspronkelijk uit Mexico, en zien we dan ook vaak terug in Mexicaanse gerechten. Verwerk de mais in een wrap, samen met bijvoorbeeld gehakt, bonen en andere groenten, en je hebt deze heerlijke Mexicaanse smaak te pakken. Hieronder vind je de suikermais zaden die je bij ons kunt bestellen. De suikermais ‘Golden Bantam’ is heerlijk zoet! De korrel van de suikermais ziet er glad uit en bevat veel zetmeel.

> Lees meer

Suikermais My Fair Lady F1 PRO
Suikermais ‘My Fair Lady’ is een productief, tweekleurig hybride-ras. Vormt slanke kolven (lengte 18-20 cm). De maiskorrels hebben een zachte textuur en een zeer zoete smaak.
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 4,69
Selecteer een eenheid
> meer info
Suikermais Golden Bantam
Suikermais ‘Golden Bantam’ is een heerlijke zoete suikermais. Te zware bemesting resulteert in minder zoete maiskolven. Voor het beste resultaat is het belangrijk om de kolven op tijd te oogsten en direct te consumeren. 
> Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,79
Selecteer een eenheid
> meer info

Suikermais kweken

Wanneer je aan de slag gaat met suikermais kweken, dan heb je daar geen zware bemesting voor nodig. Dit resulteert namelijk in minder zoete kolven, en dat wil je natuurlijk liever niet. De plant wordt zo’n 150-200 centimeter hoog. De teelt van deze suikermais zaden is over het algemeen vrij gemakkelijk, maar zorg er wel voor dat je de kolven op tijd oogst, en direct consumeert. Ben je op zoek naar meer informatie over het kweken van dit soort gewassen? Lees dan onze teelttips voor vruchtgewassen.

Zaaien van suikermais

Suikermais kun je in de loop van april tot half mei onder glas in een bakje of in kleine potjes zaaien. Na half mei kun je ze vervolgens buiten uitplanten op 75x20 cm. Mocht je de suikermais rechtstreeks willen zaaien, dan is dit mogelijk vanaf half mei. Wanneer je bij De Bolster een kleinverpakking koopt, dan krijg je daar 15 gram zaden voor, wat goed is voor 5 vierkante meter.

Suikermais zaden online bestellen bij De Bolster

Ben je van plan om zelf suikermais te kweken? Bekijk dan op deze pagina ons actuele aanbod en plaats vandaag nog je bestelling met jouw favoriete zaden. Wij zorgen ervoor dat de zaden al binnen 3 tot 4 werkdagen bij je thuis worden afgeleverd. Mocht je producten met een totale waarde van meer dan 25 euro bestellen, dan nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Voor vragen over ons assortiment of de teelt van suikermais zaden, kun je altijd contact met ons opnemen.

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 14511 reviews
Kiyoh