Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Teelttips voor kiemgroenten

Krijgt u vrienden over de vloer voor lunch of diner en wilt u uw gerechten gemakkelijk een luxe uitstraling geven? Kiemgroenten bieden uitkomst! Ze zijn eenvoudig te kweken en ideaal om te gebruiken op broodjes, door salades of als garnering. Ze geven smaak, maar ook net dat beetje extra cachet aan de maaltijd.

 

Zaaien

De vensterbank is een prima plek voor een kiemschaaltje! Strooi een dun laagje zaadjes op het rooster van het kiemschaaltje. Vul het schaaltje tot net onder het rooster met water. Nu kan het schaaltje weg gezet worden. Om te voorkomen dat de zaadjes aan de kiemen blijven ‘plakken’, kunt u het schaaltje het best een dag of drie op een donkere plek plaatsen. Let er wel op dat u het waterniveau elke dag aanvult. Zet het schaaltje hierna in het licht, maar liever niet in de volle zon. Indien nodig, vul het water af en toe bij.

De meeste kiemgroenten zijn binnen 5 tot 10 dagen klaar voor consumptie. De kiemen kunt u het makkelijkst met een mesje of schaartje boven het rooster afsnijden of afknippen. Ze hoeven niet gewassen te worden en zijn direct klaar voor gebruik!

Heel gezond

Kiemgroenten zijn niet alleen eenvoudig en het hele jaar door te kweken, ze bevatten ook nog eens veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. De kiem bevat vaak meer voedingsstoffen dan de volwassen plant. In kiemgroenten zitten koolhydraten, vetten en eiwitten, vitamine A en C, en mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor en kalium.
(bron: Voedingscentrum)

Ons aanbod kiemsoorten zien? Klik dan hier