Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Kiemgroenten telen: onze tips

Kiemgroenten zijn eenvoudig te kweken en ideaal om te gebruiken op broodjes, door salades of als garnering. Ze geven smaak en ook nét dat beetje extra cachet aan de maaltijd. Een van de meest bekende kiemgroenten is alfalfa. Dankzij de milde smaak is deze groente zeer geschikt om te gebruiken als garnering of op een broodje met kaas. Daarnaast hebben we nog elf andere kiemgroenten in ons assortiment, waaronder tuinkers, mosterdkers en Chinese bieslook. En natuurlijk een handig kiemschaaltje, waarmee je succesvol kiemgroente kunt telen.

Gezonde keuze

Kiemgroenten zijn niet alleen eenvoudig en het hele jaar door te kweken, ze bevatten ook nog eens veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. De kiem bevat vaak meer voedingsstoffen dan de volwassen plant. In kiemgroenten zitten koolhydraten, vetten en eiwitten, vitamine A en C, en mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor en kalium (bron: Voedingscentrum).
 

Kiemschaaltje

De vensterbank is een prima plek voor een kiemschaaltje. Strooi een dun laagje zaadjes op het rooster van het kiemschaaltje. Vul het schaaltje tot net onder het rooster met water. Nu kan het schaaltje weg gezet worden. Om te voorkomen dat de zaadjes aan de kiemen blijven ‘plakken’, kun je het schaaltje het best een dag of drie op een donkere plek plaatsen. Let er wel op dat je het waterniveau elke dag aanvult. Zet het schaaltje hierna in het licht, maar liever niet in de volle zon. Indien nodig, vul het water af en toe bij.

Smullen maar! 

De meeste kiemgroenten zijn binnen 5 tot 10 dagen klaar voor consumptie. De kiemen kun je het makkelijkst met een mesje of schaartje boven het rooster afsnijden of afknippen. Ze hoeven niet gewassen te worden en zijn direct klaar voor gebruik! Let op, kiemgroenten zijn erg gevoelig voor bacteriën. Ruik je een vreemde geur? Dan kun je de kiemen beter weggooien. Verder zijn kiemgroenten slechts enkele dagen te bewaren; je kunt ze dus het beste vers consumeren.

Kiemgroente-zaden: snel in huis

Zin om aan de slag te gaan met kiemgroenten? Bekijk dan ons totale aanbod van kiemgroenten. Ze zijn erg makkelijk te kweken en te verwerken in verschillende gerechten. Alfalfa is bijvoorbeeld een geschikte keus wanneer je op zoek bent naar een knapperige kiemgroente. Heeft je gerecht een pittige toevoeging nodig? Ga dan bijvoorbeeld voor radijskers of mosterdkers. Kies je favoriete smaken uit, en plaats je bestelling snel online in onze webshop. Binnen 1 tot 2 werkdagen ontvang je de producten al in huis. Voor meer informatie over onze biologische zaden, kun je altijd contact met ons opnemen.

Zaaien
Zaaien