NU: 10% korting op zakjes
18 dagen  |  1 uur
Sluiten

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 13760 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Tips voor het bewaren van zaden

Wanneer je biologische zaden in onze webshop bestelt, dan ga je ze misschien nog niet direct gebruiken voor je moestuin. Daarom is het goed om te weten hoe lang je onze zaden kunt bewaren, en hoe je dat het beste kunt doen. We vertellen er in dit artikel alles over.

> Bestel nu onze biologische zaden 


Hoe lang zijn onze biologische zaden houdbaar?

Onze zaden zijn over het algemeen minimaal 2 jaar houdbaar. Dit is het minimale wat je kunt aanhouden, want vaak kun je de zaden wel langer bewaren. Dit is ook afhankelijk van het soort zaden en hoe je deze bewaart. Let op dat de kiemkracht wel afneemt wanneer je de zaden gebruikt nadat ze over datum zijn. Achterop het zakje vind je in ieder geval altijd een ‘THT-datum'. Dit betekent dat de zaden tenminste houdbaar zijn tot het einde van het jaar dat daarop vermeld staat.
 

Hoe kun je de zaden het beste bewaren?

Hierbij enkele tips voor het optimaal bewaren van de zaden:

  • Om de kiemkracht goed te houden kun je de zaden het beste vrij van vocht bewaren.
  • Bewaar de zakjes in een bak, weckpot of kastje dat geen vocht binnen laat.
  • Bewaar de zaden in de daarvoor bestemde zakjes en sluit deze aan de opengescheurde zijde af met plakband of een paperclip.
  • Zorg ervoor dat de zaden geen licht krijgen.
  • Bewaar de zaden bij een temperatuur van rond de 14 graden en zo veel mogelijk bij een constante temperatuur. De constante temperatuur is hierbij nog belangrijker dan de exacte temperatuur.
     
Wil je weten hoe je onze zadenverpakking slim kan openen? Lees dan hier onze tips!

 

Onze biologische zaden bestellen

Nu je weet hoe je onze biologische zaden het beste kunt bewaren, is het hoog tijd om een bestelling in onze webshop te plaatsen. Bekijk ons ruime assortiment, bestel jouw favoriete zaden en ontvang ze binnen 3-4 werkdagen in huis.

 

Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 13760 reviews
Kiyoh