BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16404 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Hoe kun je zaden het beste bewaren?

Nadat je een keuze hebt gemaakt welke biologische zaden je gaat zaaien, heb je waarschijnlijk een groot deel van de zaden voor het hele moestuin seizoen besteld. Hierdoor kun je niet alles direct gebruiken en moeten ze bewaard worden. Graag vertellen we jou onze tips hoe je de zaden het beste kan bewaren.
 

> Bestel nu onze biologische zaden
 

Hoe lang zijn onze biologische zaden houdbaar?

Over het algemeen zijn onze zaden minimaal 2 jaar houdbaar. Afhankelijk van het soort zaden en hoe de zaden bewaard worden, kan dit langer of korter zijn. Vaak zijn zaden ook na de 2 jaar goed te gebruiken, maar neemt de kiemkracht langzaam af. Op de achterkant van het zakje staat een THT-datum. Hierop staat hoe lang de zaden tenminste houdbaar zijn tot het einde van het jaar dat daarop vermeld staat.
 

Hoe kun je zaden het beste bewaren?

Om de zaden zo lang mogelijk goed houdbaar te houden, is het belangrijk om ze op een juiste manier te bewaren. Vocht, zonlicht en warmte hebben een slechte invloed op hoe lang je de zaden goed kunt gebruiken. Logisch, want dit zijn juist de factoren die zorgen dat een zaad gaat kiemen! Wij geven enkele tips voor het optimaal bewaren van de zaden:

  • Bewaar de zaden op een vochtvrije plek om de kiemkracht goed te houden. Bijvoorbeeld in een afsluitbare bak, weckpot of kastje waar geen vocht bij kan komen.
  • Bewaar de zaden in de originele verpakking en sluit de opengescheurde zijde af met plakband of een paperclip. Onze verpakking bevat namelijk een polyethylene laag die zorgt voor een goede vocht-barrière.
  • Zorg ervoor dat de zaden geen licht krijgen door ze op een donkere plek te bewaren.
  • Bewaar de zaden bij een temperatuur van rond de 14 graden en zo veel mogelijk bij een constante temperatuur. De constante temperatuur is hierbij nog belangrijker dan de exacte temperatuur. Schommelingen in temperatuur doet zaad namelijk verouderen.
     
Wil je weten hoe je een zakje zaden slim kan openen? Lees dan hier onze tips!

 

Bestel biologische zaden bij De Bolster

Je weet nu hoe je zaden het beste kan bewaren en welke factoren daar een rol in spelen. Heb je nog niet alle zaden in huis? Bekijk dan ons ruime assortiment, bestel jouw favoriete zaden en ontvang ze binnen 3-4 werkdagen in huis.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16404 reviews
Kiyoh