BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Tomaten telen: onze tips

In ons assortiment vind je de meest uiteenlopende tomatenrassen die je kunt kweken in je eigen moestuin. Van heerlijk zoete cherrytomaten tot stevige vleestomaten. Ga bijvoorbeeld aan de slag met onze cherry-pruimtomaat ‘Bolstar Baloe F1’ of bestel de zaden van de cherrytomaat ‘Bartelly F1’. Onze pruimtomaat ‘Bolster Sensatica F1’ heeft ook een uitzonderlijk goede smaak, die het proberen zeker waard is. Heb je meer interesse in de ronde tomaat? Bekijk dan eens onze ‘Bolstar Gimli F1’ en ‘Bolstar Granda’.

> Bestel nu biologische tomatenzaden
 

Zaaien

Kasteelt: op 15 maart kun je starten met binnen voorzaaien. In april en mei kun je de tomatenplanten uitplanten. Begin niet eerder dan 15 maart met voorzaaien, omdat de planten anders te lang binnen staan voordat ze naar buiten kunnen. Zo zijn ze later minder sterk en gevoeliger voor ziektes.

Vollegrondteelt: voorzaaien doe je in april. Na 15 mei kun je tomaten buiten in vollegrond uitplanten. De jonge plantjes moet je eerst afharden voordat ze de grond ingaan. Hiermee bedoelen we dat je de plantjes geleidelijk laat wennen aan de buitentemperatuur.
 

Planten

Houd een plantafstand aan van 80 x 40 cm tot de volgende plant.
 

Standplaats

Tomaten zijn echte zonaanbidders. Ze hebben veel zon nodig (minimaal 6 uur per dag) en staan het liefste op een beschutte plek, bij voorkeur in een kas, tunnel of onder een overkapping.
 

Voeding

Bemesting is heel belangrijk voor de tomaten. Gebruik hiervoor een biologische meststof. Voor tomaten is vinassekali een goede keuze, want deze biologische stof bestaat uit een bron van kalium, wat zorgt voor grotere, stevige vruchten.  Kijk uit voor te veel stikstof, want dit geeft te veel bladgroei.
 

Snoeien

Het is van belang om regelmatig te dieven. Dit is het verwijderen van de uitgelopen okselknoppen. De oksel van een tomatenplant zit tussen de stengel en het blad in. Bij voorkeur dieven onder droge omstandigheden, dan kan het wondje snel indrogen wat de kans op schimmels verkleint.
 

Oogsten

De kasteelt kun je oogsten van juli tot oktober en de vollegrondteelt in augustus en september.
 

Heerlijke recepten

Smullen maar! We hebben twee heerlijke recepten voor je uitgekozen:

Tomatenzaden bestellen

Ben je benieuwd naar onze tomatenzaden? Bekijk dan hier ons assortiment. Voor vragen over ons aanbod of over de teelt van tomaten kun je gerust terecht bij onze klantenservice.
 

Cherry-pruimtomaat 'Bolstar Baloe F1'
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh