BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Nieuw: Vleestomaat ‘Coeur de Boeuf’

We hebben een mooie nieuwe vleestomaat is ons assortiment, genaamd ‘Coeur de Boeuf’. Deze tomatenplant is afkomstig uit Zuid-Amerika en werd omstreeks de 16e eeuw geïntroduceerd in Europa. De tomaat werd in de Zuid-Europese keukens al snel populair, dit in tegenstelling tot de noordelijker landen. Dat is nu bijna niet meer voor te stellen. Wist je dat Nederland, op Mexico na, de grootste exporteur van tomaten is? Het is dus wel duidelijk dat de tomaat een belangrijke plant is geworden.


> Bestel hier vleestomaat 'Coeur de Boeuf'


Uitleg over het ras

De letterlijke vertaling van ‘Coeur de Boeuf’ is ossenhart en verraadt het uiterlijk al een beetje. Hij is met zijn zeer grote (soms tot wel 1000 gram) hartvormige vruchten met recht een grote vrucht te noemen. De tomaat is flink geribbeld en wordt bij voorkeur geoogst als de schil van de tomaat nog een klein beetje groen is. Wat deze tomaat zo bijzonder maakt, is het rijpingsproces. In tegenstelling tot veel andere tomaten, gebeurt dit bij de ‘Coeur de Boeuf’ van binnenuit. Daarom is de vrucht al rijp als de schil nog aan de groene kant is.


Bij dit ras groeien er gemiddeld zo’n 5 vruchten aan een tros. Echter, dit is niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van de plant. Het wordt daarom aangeraden om steeds 2 bloemetjes per tros te laten zitten. Met een gemiddeld vruchtgewicht van 500 tot wel 1000 gram geen karige oogst.


Veelzijdige tomaat

De vleestomaat ‘Coeur de Boeuf’ is niet alleen mooi, maar ook ontzettend veelzijdig. Vandaar dat deze tomaat een graag geziene gast in de keuken is. Vooral voor de Italiaanse keuken is hij ideaal, want Italianen zijn gek op tomaten. De vleestomaat ‘Coeur de Boeuf’ is uitermate geschikt om bijvoorbeeld smaakvolle soepen of pastasauzen van te maken. Het is ook heerlijk om de vleestomaat in zijn geheel te bereiden door hem te vullen met vlees of groente. De ‘Coeur de Boeuf’ is de perfecte vriend in de keuken voor vegetariërs. Zo zou je er bijvoorbeeld hele dunne plakjes van kunnen snijden, zodat je er een lekkere vegetarische ‘carpaccio’ van kunt maken. Ook doet deze vleestomaat het ontzettend goed in verschillende salades. De mogelijkheden van de vleestomaat ‘Coeur de Boeuf’ zijn eindeloos!

Bestel hier de zaden en ga er zelf mee aan de slag in jouw moestuin. Binnen 3-4 werkdagen ontvang je de zaden in huis.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh