BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Wat is een Skal-certificering?

Wij dromen van een wereld met toekomstbestendige landbouw. Daarvoor werken wij aan 100% biologische zaden. Gezond voor de makers, voor de eters en voor de planeet. Je bent echter niet zomaar een biologische onderneming. Om jezelf als bedrijf biologisch te mogen noemen, moet je aan de wettelijke normen voldoen die de overheid daaraan verbindt. Dit wordt streng gecontroleerd door Skal Biocontrole, waarna je officieel geregistreerd of gecertificeerd wordt. Aangezien wij aan alle gestelde eisen voldoen, zijn wij de trotse bezitters van deze Skal-certificering.


Skal Biocontrole

Skal (Stichting Keur Alternatief voortgebrachte Landbouwproducten) is opgericht in 1987 en sinds 1992 door de Nederlandse overheid aangewezen om ervoor te zorgen dat de Europese regelgeving nageleefd wordt. Wanneer je als bedrijf biologische producten wilt verkopen, moet je je verplicht aanmelden bij Skal Biocontrole, waarna er een streng toelatingsonderzoek plaatsvindt. Wil je ook producten opslaan? Pas als je aan alle voorwaarden voldoet die Skal Biocontrole daaraan stelt, ontvang je een bio-certificaat.


Skal-certificering

Om een Skal-certificering te mogen voeren, moet je als bedrijf niet alleen het toelatingsonderzoek doorlopen, je moet er uiteraard ook voor zorgen dat je bedrijf up-to-date blijft. Alleen dan behoud je je Skal-certificering. Voor ons houdt dat in dat wij na registratie getoetst zijn of wij aan alle voorwaarden voor certificatie voldoen, waarna er een jaarlijkse controle plaatsvindt. Wij moeten verplicht kunnen aantonen dat onze zaden van biologische afkomst zijn, welke materialen wij precies gebruiken, de bio-certificaten van eventuele leveranciers kunnen overleggen en nog veel meer. 


Biologisch ondernemen: een bewuste keuze

Niet iedereen mag dus klakkeloos zeggen dat hij iets biologisch verbouwt of verkoopt. De term biologisch is wettelijk beschermd en het gebruik van deze term wordt daarom ook consequent gecontroleerd. Je mag alleen zaken verkopen die voorzien zijn van het Europees biologisch keurmerk, dat enkel gevoerd mag worden als het product geproduceerd is volgens alle EU-regels. Biologisch ondernemen is dus iets dat je niet zomaar even doet. Wij zijn er trots op dat wij voldoen aan alle eisen die gesteld worden en ons een biologisch bedrijf mogen noemen. De Skal-certificering garandeert jou dat je 100% biologische zaden koopt.

 

Wat is een biologische teelt?

In het kort gezegd is biologische teelt een teelt waarbij rekening gehouden wordt met het milieu en het welzijn van dieren. Natuurlijke processen krijgen bij een biologische teelt de ruimte en er wordt zo min mogelijk ingegrepen in deze processen. Het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen is uit den boze en vanzelfsprekend zul je ook het genetisch manipuleren van zaden en planten niet tegenkomen binnen de biologische teelt. Met veel geduld en met respect voor de omgeving wordt er gekeken naar hoe het beste product verkregen kan worden. Eenvoudig gezegd: door biologisch te tuinieren draag je bij aan een betere, gezondere wereld.


Kies samen met ons voor de toekomst

Wij vinden het belangrijk dat jij als teler toegang hebt tot een grote diversiteit aan biologische, GMO-vrije zaden. Steeds meer mensen maken bewuste keuzes als het gaat om milieubewustzijn en beseffen dat we zuinig moeten zijn op onze leefwereld. Wij werken daar graag aan mee. Wil jij ook stappen zetten richting biologisch moestuinieren? Neem een kijkje bij ons uitgebreide assortiment. Wanneer je vandaag bestelt, heb je je producten binnen 3 à 4 dagen in huis. Wil je meer weten over onze Skal-certificering of op welke manieren wij biologisch ondernemen? Neem contact op en wij beantwoorden al je vragen.

 

Inkuilen
Ingekuilde groenten
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh