BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Biologische zaden

Tuinieren is pas écht biologisch, als je start met echte biologische zaden. En daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. We produceren ruim 330(!) rassen van groenten, kruiden, bloemen en groenbemesters, op diverse locaties ter wereld, volledig in eigen beheer. Zo staan wij garant voor zaden van hoge kwaliteit, gecertificeerd 100% biologisch en uiteraard GMO-vrij.
 

100% biologisch, wat betekent dat precies?

Onze biologische zaden zijn puur natuur: we maken geen gebruik van kunstmatige meststoffen of bestrijdingsmiddelen. Biologisch betekent ook dat onze zaden volledig vrij zijn van genetische modificatie (GMO). Bij GMO maken mensen kunstmatige aanpassingen in het DNA van de plant. De Bolster is tegenstander van deze techniek. Wij vinden het belangrijk dat iedereen ter wereld toegang heeft tot gezonde groenterassen die uitsluitend eigenschappen bevatten zoals die in de natuur voorkomen.

En omdat onze zaden 100% biologisch zijn, mogen wij het Europese BIO-keurmerk voeren. De regels om in aanmerking te komen voor dit keurmerk zijn zeer streng. Ons productieproces wordt daarom nauwlettend in de gaten gehouden door het onafhankelijke instituut ‘Skal Biocontrole’.

Met de biologische zaden van De Bolster ben je zeker van een biologische start van je teelt!
 

Wij veredelen en vermeerderen zelf

In ons eigen veredelingsprogramma hebben we meerdere rassen in pompoenen, courgettes en tomaten. Ook zijn we een van de marktleiders in biologische pompoenen voor de versmarkt in Nederland. Wij geven graag meer informatie over onze visie op veredelen. Wij veredelen in samenspraak met onze telers en komen op deze wijze tot rassen die passen bij de filosofie en visie die past bij de biologische (professionele) landbouw. Onze zaden bieden wij aan in kleinverpakkingen, grootverpakkingen en bulkhoeveelheden onder ons eigen De Bolster-merk en als private label. Speciaal voor onze zakelijke klanten hebben wij onze website www.bolster.eu ontworpen. Op deze website vind je veel informatie die voor telers, land- en akkerbouwers, zaadbedrijven en overige professionals zeer relevant is.
 

Respect voor biodiversiteit en de biologische landbouw

Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat zaden een deel van ons cultureel erfgoed zijn. Een deel van onze historie waar we zuinig op moeten zijn. En dat is waarom wij bij De Bolster respect hebben voor biodiversiteit, en waarom we een breed aanbod van gewassen en rassen bieden. We willen de biologische sector helpen om zich verder te ontwikkelen. Daarom stoppen we veel energie in het ontwikkelen en veredelen van nieuwe rassen. We zijn er dan ook trots op om te kunnen zeggen dat we al verschillende soorten rassen hebben ontwikkeld speciaal voor de biologische land- en tuinbouw. Rassen waar ook de hobby-tuinier zijn/haar voordeel mee kan doen.

Naast onze eigen ontwikkelde soorten bieden we op basis van exclusiviteit ook rassen aan die ontwikkeld zijn door collega-veredelaars. Deze professionele rassen bieden de biologische telers een groot voordeel. Al onze biologische zaden, dus ook de zaden die wij aan de professionele markt aanbieden, zijn beschikbaar voor de hobby-tuinier. Op deze wijze maken wij biologisch tuinieren eenvoudig toegankelijk en bereikbaar voor grote groepen mensen.