Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

100% biologische zaden


Tuinieren is pas écht biologisch, als je start met echte biologische zaden. En daarvoor bent je bij ons aan het juiste adres!

We produceren ruim 370(!) rassen van groenten, kruiden, bloemen en groenbemesters, op diverse locaties ter wereld, volledig in eigen beheer. Zo staan wij garant voor zaden van hoge kwaliteit, gecertificeerd 100% biologisch en uiteraard GMO-vrij.

 

100% biologisch, wat betekent dat precies?

Bij De Bolster produceren we alle zaden op volledige biologische basis. Dit houdt in dat wij geen gebruik maken van kunstmatige meststoffen of bestrijdingsmiddelen. Onze zaden zijn dus puur natuur!

‘Biologisch’ betekent ook dat onze zaden volledig vrij zijn van genetische modificatie (GMO). Bij GMO maken mensen kunstmatige aanpassingen in het DNA van de plant. De Bolster is tegenstander van deze techniek. Wij vinden het belangrijk dat iedereen ter wereld toegang heeft tot gezonde groenterassen die uitsluitend eigenschappen bevatten die in de natuur voorkomen.

En omdat onze zaden 100% biologisch zijn, mogen wij het Europese BIO-keurmerk voeren. De regels om in aanmerking te komen voor dit keurmerk zijn zeer streng. Ons productieproces wordt daarom nauwlettend in de gaten gehouden door het onafhankelijke instituut ‘Skal Biocontrole’.

Met zaden van De Bolster bent u zeker van een 100% biologische start van uw teelt!