BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Winterwortel oogsten

Op dit moment hebben we de winterwortel 'Flakkée 2' in ons assortiment, die grote oranje wortelen heeft en een groot gewas vormt. Lees hieronder meer over de oogst van deze winterwortel.

> Bestel nu biologische winterwortel zaden

Hoe en wanneer oogst je winterwortel?

Winterwortels zijn te oogsten in oktober en november. Je kunt testen of ze de juiste grootte hebben door aan de bovenkant van de wortel de grond wat weg te halen. Je ziet dan de diameter van de wortel en kunt zo snel beoordelen of je deze groot genoeg vindt om te oogsten. Om het zeker te weten, is het goed om een aantal wortels te oogsten. Mocht je de wortels nog niet direct gaan eten na het oogsten, laat ze dan vooral in de grond zitten, want de winterpenen groeien met lagere temperaturen niet meer door, maar zijn wel gewoon in de grond te bewaren.

Bewaren

Verwijder na het oogsten het loof van de winterwortel, zo kun je de penen een aantal weken bewaren. Leg ze op een koele plek van ca. 12 graden. Je kunt ze ook, liefst ongewassen, in de koelkast bewaren in een papieren- of open plastic zak. Je kunt de wortels tevens invriezen door deze eerst 3 minuten te blancheren en daarna in een goed afgesloten plastic zakje in de vriezer te leggen.

Recepten

De winterwortel is een stuk groter dan de bospeen, maar smaakt eigenlijk identiek. Je kunt er een heerlijke wortelsoep mee maken. Naast het gebruik in hartige recepten, kun je wortel ook heel goed verwerken in een zoete taart. Smullen maar!

Winterwortel zaden bestellen

Wil je zelf winterwortel kweken in jouw moestuin? Bestel dan onze biologische winterwortel zaden. Als je vragen hebt over het zaaien of oogsten van winterwortel, dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

 

Zaaien
Zaaien
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh