Vanwege hoogseizoensdrukte: dagelijkse telefonische bereikbaarheid tot 15.00 uur. Voor vragen, mail ons: info@bolster.nl  Bedankt!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16241 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Zelf kruidenmix maken

Er is niets lekkerders dan koken met je eigen verse kruiden uit eigen tuin. Alleen groeien sommige kruiden zó hard, dat er niet tegenaan te eten is. Een goede methode om je kruiden te bewaren is om ze te drogen en er vervolgens je eigen kruidenmix van te maken. Op die manier kun je zelf jouw favoriete persoonlijke combinaties maken. Daarnaast kun je ze erg lang bewaren en heb je zelfs als je kruiden niet in de tuin groeien een heerlijke smaakmaker voor in de keuken. Wist je dat het drogen van voedsel ontzettend gezond is? Alle voedingsstoffen en mineralen blijven namelijk bewaard. Des te meer reden om je kruiden te drogen en er een persoonlijke kruidenmix van te maken. Lees hier alles wat je moet weten om zelf aan de slag te gaan.
 

> Bestel nu biologische kruidenzaden
 

Hoe kun je de kruiden drogen?

Er zijn verschillende methodes om je kruiden te drogen. Hieronder behandelen we er enkele, zodat je zelf de manier kunt kiezen die voor jou het meest geschikt is: 
 

Aan de lucht, in de wind of in de zon drogen
Deze methode kan vrijwel iedereen toepassen. Het enige wat je nodig hebt is een luchtige droge plek in de schaduw, of juist eentje in de volle zon. Het principe is simpel, laat de elementen der natuur hun werk doen. Houtige kruiden zoals salie kun je goed aan de lucht drogen.
 

Voordeel van deze manier van conserveren is dat het erg goedkoop is. Het nadeel is dat je als je buiten in de zon wilt drogen afhankelijk bent van het weer en dat kan, zoals we wel weten, nogal wispelturig zijn in Nederland.
 

In de oven drogen
Aangezien de meeste keukens in Nederland gezegend zijn met een oven, is dit een veelgebruikte methode. Snijd de kruiden in kleine stukjes (dunne stengels en blaadjes hoeven niet fijngesneden te worden) en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Hanteer een temperatuur van maximaal 40 graden.
 

Controleer zelf goed of de kruiden droog worden, de blaadjes zouden moeten knisperen bij aanraking.
 

Een voedseldroger
Een voedseldroger is in feite een apparaat wat helpt om het vocht uit voedsel te verwijderen.

Dit apparaat, bestaande uit een kast met lades, dien je te vullen met het voedsel. Daarna is het een kwestie van het instellen van de temperatuur en tijd en de voedseldroger doet de rest. De warmte van het warmte-element wordt met behulp van een ventilator door de kast heen geblazen en je voedsel wordt gedroogd.

De precieze werking van voedseldrogers kan overigens verschillen. Omdat het drogen van voedsel aan populariteit begint te winnen, is de keuze uit voedseldrogers steeds groter. 

Door het toepassen van deze conserveertechniek zijn groenten, kruiden, fruit en zelfs vlees langer te bewaren.
 

Welke combinaties kun je maken?

Welke combinaties kun je eigenlijk maken? De keuze is werkelijk reuze, en heeft alles te maken met je persoonlijke voorkeur. Bekijk welke kruiden je in je (moes)tuin hebt staan en waar je graag mee kookt. Kook je bijvoorbeeld vaak Italiaans? Maak dan een combinatie van bijvoorbeeld tijm en wilde marjolein. Het leuke aan het maken van een eigen kruidenmix, is dat je alles zelf mag bepalen!
 

Kruidenzaden bestellen

Wil je graag aan de slag om zelf je kruidenmix te maken, maar heb je nog geen kruiden in de tuin? Bestel dan snel je biologische kruidenzaden bij De Bolster. Neem bij vragen over onze diensten en producten contact met ons op, wij helpen je graag met het maken van een keuze.

 

zelf kruidenmix maken     zelf kruidenmix maken

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16241 reviews
Kiyoh