BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16263 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Zomerwortel oogsten

We hebben op dit moment vijf zomerwortelrassen in ons assortiment: ‘Yellowstone’, ‘Negovia F1’, ‘Napoli F1’, 'Amsterdamse Bak 2' en 'Nantes 2'. Aangezien de eerstgenoemde twee hybride rassen zijn, presteren deze qua uniformiteit en weerbaarheid tegen ziekten en plagen nog wat beter dan andere zaadvaste rassen in ons aanbod. Deze twee rassen zijn veredeld voor de professionele teelt van bospeen en winterpeen.

> Bestel nu biologische zomerwortel zaden


Hoe en wanneer oogst je zomerwortel?

Het oogsten van zomerwortelen is geen ingewikkelde klus. Hoe je dat precies het beste aan kunt pakken, leggen we je graag uit. Zomerwortelen (ook wel bospeen genoemd) kun je in al vanaf februari/maart zaaien en zijn ongeveer vanaf juni tot oktober te oogsten. Wanneer de wortels dik genoeg zijn, kun je beginnen met oogsten. Bij zomerwortel kun je als je wat zand wegveegt, vaak de bovenkant van de wortel zien. Is deze naar jouw smaak groot genoeg, begin dan met oogsten.

 
Hoe bewaar je zomerwortels?

Wortelen kun je het beste zo snel mogelijk eten. Mocht je ze willen bewaren, dan is het handig om de aarde aan de wortelen te laten, zodat ze minder snel uitdrogen. Bewaar ze in dat geval in de koelkast.


Recepten

Wortel kun je in de meest uiteenlopende gerechten verwerken, zowel hartig als zoet. Maak bijvoorbeeld eens een wortelsoep met sinaasappel, wortelkoekjes of een frisse salade met pompoen, wortel en geitenkaas.


Zomerwortel zaden bestellen

Wil je zelf zomerwortel kweken in jouw moestuin? Bestel dan onze biologische zomerwortel zaden. Als je vragen hebt over het zaaien of oogsten van zomerwortel, dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

 

Zomerwortel Nantes 2     Zomerwortel Yellowstone
 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16263 reviews
Kiyoh