BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Waarom zijn kiemgroenten gezond?

Kiemgroenten zijn die kleine, decoratieve plantjes, die vaak gebruikt worden om een gerecht net even wat smakelijker te laten ogen. Maar vergis je niet, kiemgroenten zijn niet alleen leuk om te zien, ze voegen daadwerkelijk wat toe aan je maaltijd. Er zijn veel lekkere recepten met kiemgroenten te vinden. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken in salades, op broodjes of crackers, in je wrap of misschien maak je wel een gezonde smoothie waar kiemgroenten in zitten. Want deze kleine plantjes zijn niet alleen leuk en lekker, ze zijn ook nog eens ontzettend gezond. In dit artikel vertellen we je graag meer over hoe jouw gezondheid baat kan hebben bij het eten van kiemgroenten.
 

> Bestel nu ons zadenpakket met kiemgroenten
 

Wat zijn kiemgroenten?

Voordat we ons verder verdiepen in alle gezonde voordelen van kiemgroenten, kijken we eerst even kort naar wat kiemgroenten nou precies zijn. Je hebt vast wel eens van taugé gehoord of misschien heb je als kind wel eens tuinkers opgekweekt in de vensterbank van school. Maar wist je dat je bijvoorbeeld ook kunt genieten van broccolikers of dat de groene erwt ook een heerlijke, zoete kiemgroente is?

We kennen kiemgroenten onder verschillende namen, zoals bijvoorbeeld kersgroente of spruitgroente, maar dat zijn allemaal benamingen voor hetzelfde: een groente die gegeten wordt wanneer hij net uit het zaadje is gekomen. Wanneer de eerste twee blaadjes aan het plantje zitten, is de kiemgroente al klaar om geoogst te worden. Maar vergis je niet: ondanks hun geringe formaat, zijn deze babyplantjes vol van smaak én ook nog eens buitengewoon goed voor je.


Waarom zou je kiezen voor kiemgroenten?

Kiemgroenten zijn ontzettend leuk om te kweken. Binnen een week groeien ze uit van zaadje tot eetbaar plantje. Doordat je kunt kiezen uit verschillende soorten, kun je snel genieten van de diversiteit aan smaken die kiemgroenten bieden. Maar naast de verscheidenheid aan smaken, kunnen deze plantjes een goede aanvulling zijn op een gezonde levensstijl. Kiemgroenten wordt gerekend tot groente en bevatten daarbij veel vezels en voedingsstoffen en maar weinig calorieën (bron: Voedingscentrum).


Vitaminebommetjes

Doordat kiemgroenten kleine plantjes zijn, barsten ze van de vitaminen en mineralen. Zo bevatten ze enorm veel vitamine A, dat bijdraagt in je weerstand, goed is voor je ogen en je huid. Vitamine C, een andere vitamine waar kiemgroenten rijk aan zijn, is ook ondersteunend voor je afweersysteem, zorgt voor een betere opname van ijzer en helpt bij het vormen van bindweefsel. 


Bron van vezels

Bij vezels denk je misschien niet meteen aan de sappigheid van kiemgroente. Toch zijn kiemgroenten een prima bron van vezels. Vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering, zijn goed tegen hart- en vaatziekten en zorgen voor een kleinere kans op diabetes type 2. Als extraatje zijn vezels ook nog eens enorm belangrijk wanneer je een gezond gewicht wil bereiken en behouden. Kiemgroenten zorgen dus goed voor je darmen, waardoor belangrijke voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden. 


Bestel nu zaden voor kiemgroenten

Bovenstaande zaken omschrijven in het kort de voordelen die kiemgroenten hebben voor je lichaam. Wij bieden een uitgebreid assortiment kiemgroenten, waardoor je snel kunt starten met het zaaien. Bestel vandaag nog en binnen twee weken kun jij genieten van deze lekkere, goed ogende, maar ook verbazingwekkend gezonde groente. Heb je eerst nog vragen? Dan mag je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh