Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Meloen

We kennen de meloen allemaal als een heerlijke frisse, zoete vrucht. In ons assortiment vind je de watermeloen ‘Sugar Baby’, die vruchten van ongeveer 1,8 kg vormt. In de zomermaanden, maar ook nog in het begin van het najaar kun je de vruchten oogsten. Erg lekker om te verwerken in een salade in combinatie met feta, maar natuurlijk smaakt watermeloen ook op zichzelf erg goed als tussendoortje!

> Lees meer

Watermeloen Sugar baby
Mooie kleine watermeloen van ongeveer 1,8 kg. Kan het beste vlakvelds in een kas of platte bak geteeld worden. Insecten zorgen voor de bestuiving, dus zorg dat deze bij de bloemen kunnen komen. Vermijd een te natte plaats en overmatige bemesting. 
> meer info

Watermeloen kweken

Watermeloen kun je het beste vlakvelds in een kas of platte bak telen. Het is belangrijk dat er insecten bij de bloemen kunnen komen, omdat deze voor de bestuiving zorgen. Vermijd bovendien een te natte plaats en overmatige bemesting. 35 dagen na het zaaien kunnen de vruchten al rijp zijn. Dit gaat dus erg snel! Wil je weten wanneer je watermeloen precies rijp is? Let dan op het ingedroogde steeltje, dit is namelijk een teken van rijpheid. Een tip: pluk de meloenen kort voor consumptie, want ze blijven erg lang goed aan de plant. Wil je meer lezen over het kweken van andere vruchtgewassen? Lees dan hier onze teelttips voor vruchtgewassen.

Zaaien van watermeloen

Voorzaaien doe je bij de watermeloen ‘Sugar Baby’ vanaf half april tot eind mei binnen of in de kas. Vanaf half mei tot half juni kun je de zaailingen uitplanten. Zorg daarbij voor voldoende ruimte en houd een plantafstand aan van 150x100 cm. Maak bovendien de grond niet te nat. Een kleinverpakking van de Bolster bevat 1 gram, wat gelijk staat aan 30 zaden. Met deze hoeveelheid kun je ongeveer 20 vierkante meter grond bewerken.

Watermeloen zaden online bestellen bij De Bolster

Bestel hieronder watermeloen zaden voor een aantrekkelijke prijs. In de meeste gevallen ontvang je jouw bestelling binnen 1 tot 2 werkdagen thuis. Je kunt dus al snel beginnen met de teelt! Bij bestellingen van meer dan 20 euro hoef je bovendien helemaal geen verzendkosten te betalen. Heb je nog vragen over het bestelproces of de zaden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.