BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Oranje bloemen en groenten

Een beetje kleur in je tuin is altijd mooi: een (moes)tuin met oranje bloemen en groenten geeft direct een gezellige, vrolijke sfeer. Of je het nu speciaal voor Koningsdag, het WK of een andere nationale gelegenheid doet, het geeft sowieso vreugde! Daarom hebben we in dit artikel al onze oranje groenten geselecteerd en vertellen we meer over onze oranje bloemen.


Oranje bloemen in je tuin

Oranje bloemen zijn makkelijk te combineren met rode en gele bloemen, waardoor je met verschillende kleuren toch samen een mooi geheel in je tuin kunt creëren. We lichten graag enkele van onze oranje bloemen uit.


Goudsbloem

Een goed voorbeeld van een oranje bloem die makkelijk te telen is, is goudsbloem. Deze bloem staat van juni tot oktober in bloei en naast dat dit een mooie sierplant is, kun je er nog veel meer mee. Hij is heerlijk als smaakmaker in een stoofpot en als je er zelf calendula zalf van maakt is de bloem tevens geschikt voor medicinale en cosmetische toepassingen.


Slaapmutsje

Slaapmutsjes bloeien van juni t/m september, dus je kunt er lang van genieten in je tuin. Tijdens het openen van de bloemen wordt het mutsje omhoog geduwd. Ze worden circa 20 tot 60 cm hoog.


Saffloer

Saffloer is een distelachtige bloem die geschikt is als snij- en droogbloem. Het bijzondere aan deze bloem is dat hij van geel via oranje naar rood verkleurt. De bloeitijd is in juli en augustus.


Cosmea

Wil je maandenlang, van juli t/m september, oranje bloemen in je tuin? Ga dan voor onze oranje cosmea bloemen. Deze open bloemen zijn halfgevuld en hebben een plant met iets grover loof. Pas wel op: de plant is gevoelig voor vorst


> Bestel hier al onze oranje bloemen


Oranje groenten in je moestuin

In de webshop van De Bolster kun je terecht voor verschillende oranje groentezaden:


Pompoen

Naast dat pompoen er erg fraai uitziet in je moestuin, is deze groente ook nog eens heerlijk om in gerechten te verwerken. Met deze veelzijdige groente kun je alle kanten op. In ons assortiment vind je diverse pompoenrassen, zoals ‘Amoro F1’, ‘Fictor’ en ‘Tractor F1’.


Wortel

In ons aanbod hebben we wortels voor zowel de vroege teelt als de late zomer- en herfstteelt. Bovendien heb je de keuze uit meerdere zomerwortels en een winterwortelras.


Paprika

Wist je dat alle paprika’s eerst groen zijn? Het ligt aan het ras of ze veranderen in een rode, gele of oranje kleur. Bij ons kun je in ieder geval terecht voor twee verschillende oranje blokpaprika’s: ‘Elsa F1’ en ‘Ilyn F1’. Ook hebben we een oranje zoetpuntpaprika in ons assortiment en de oranje snackpaprika’s ‘Radja’ en ‘Flynn’.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh