Geachte klant, wegens grote drukte is de levertijd binnen Nederland 3-4 werkdagen.  > Lees dit eerst

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Pompoen oogsten

Pompoenen zijn te oogsten vanaf eind augustus, maar de meeste pompoenen oogst je in de maand september. De exacte oogsttijd heeft vooral te maken met de periode waarin je de pompoenen hebt gezaaid, en natuurlijk de groeiomstandigheden. Als je ziet dat de stengel van de pompoen kurkachtig is geworden, kun je de pompoen oogsten door met een snoeischaar de pompoen van de plant te knippen. Zorg ervoor dat tenminste een steeltje van 5 centimeter aan de pompoen blijft zitten. Knip je het steeltje korter af, dan neemt de bewaarbaarheid van de pompoen af.

Bewaren

Pompoenen kun je heel lang bewaren. Leg ze op een donkere, maar niet te koele plek. Zo blijven ze zeker drie maanden goed. Pompoenen verdragen lage temperaturen slecht, en ze kunnen zeker niet tegen vorst. Na de drie maanden kun je de pompoen ook in stukken snijden en invriezen. Als je de pompoen gaat eten, hoef je deze niet te schillen, want de schil is namelijk ook gewoon eetbaar. De pitten kun je drogen, openbreken en roosteren als ze gedroogd zijn. Deze geroosterde pitten zijn erg lekker om door gerechten te mengen waar je pompoen in hebt verwerkt.

Recepten

Hieronder geven we je graag een paar voorbeelden van smakelijke recepten waarin je je zelfgeteelde pompoen kunt gebruiken: 'Amoro' pompoensoep, Herfsttaart met pompoen en geitenkaas, Mexicaanse pompoen-bonenschotel en Pompoen boerenkool pannenkoekjes.

Pompoen zaden bestellen

Bij De Bolster koop je zaden voor pompoenen eenvoudig online. Heb je vragen over de teelt of de oogst van pompoenen, of over het bestellen van de zaden? Neem dan gerust even contact met ons op.

Zaaien
Zaaien
9,4
Bekijk alle 8435 reviews