BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Pompoen oogsten

Pompoenen zijn te oogsten vanaf eind augustus, maar de meeste pompoenen oogst je in de maand september. De exacte oogsttijd heeft vooral te maken met de periode waarin je de pompoenen hebt gezaaid, en natuurlijk de groeiomstandigheden. Als je ziet dat de stengel van de pompoen kurkachtig is geworden, kun je de pompoen oogsten door met een snoeischaar de pompoen van de plant te knippen. Zorg ervoor dat tenminste een steeltje van 5 centimeter aan de pompoen blijft zitten. Knip je het steeltje korter af, dan neemt de bewaarbaarheid van de pompoen af.
 

> Bestel nu biologische pompoen zaden
 

Bewaren

Pompoenen kun je heel lang bewaren. Leg ze op een donkere, maar niet te koele plek. Zo blijven ze zeker drie maanden goed. Pompoenen verdragen lage temperaturen slecht, en ze kunnen zeker niet tegen vorst. Na de drie maanden kun je de pompoen ook in stukken snijden en invriezen. Als je de pompoen gaat eten hoef je deze niet te schillen, want de schil is namelijk ook gewoon eetbaar. De pitten kun je drogen, openbreken en roosteren als ze gedroogd zijn. Deze geroosterde pitten zijn erg lekker om door gerechten te mengen waar je pompoen in hebt verwerkt.
 

Recepten

Hieronder geven we je graag een paar voorbeelden van smakelijke recepten waarin je je zelfgeteelde pompoen kunt gebruiken: 'Amoro' pompoensoep, salade met pompoen, wortel en geitenkaas, Mexicaanse pompoen-bonenschotel en pompoen boerenkool pannenkoekjes.
 

Pompoen zaden bestellen

Bij De Bolster koop je zaden voor pompoenen eenvoudig online. Heb je vragen over de teelt of de oogst van pompoenen, of over het bestellen van de zaden? Neem dan gerust even contact met ons op.
 

Zaaien
Zaaien
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh