BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Wat te doen met wilde marjolein?

Heb jij toevallig wilde marjolein (ookwel oregano genoemd) in de tuin staan? Of ben je van plan om het dit jaar nog te gaan zaaien? Dat komt dan goed uit! Dit veelzijdige kruid is namelijk multi-inzetbaar en bovendien één van de smakelijkste kruiden om in de keuken te verwerken. Daarnaast wordt deze plant geroemd om zijn geneeskrachtige werking. Lees hier alles over wilde marjolein en wat je zoal met dit kruid kunt doen.


> Bestel nu biologische wilde marjolein zaden  


In de keuken

Wilde marjolein staat in de keuken beter bekend als oregano en kan voor de meest uiteenlopende gerechten als smaakmaker gebruikt worden. Het is bovendien een graag geziene gast in de Italiaanse keuken! Wilde marjolein smaakt lichtzoet en werkt erg goed in combinatie met bijvoorbeeld salie en rozemarijn. Het kruid combineert erg goed met vlees, vis, verschillende groenten en natuurlijk tomaten.


Verse wilde marjolein

Wist je dat wilde marjolein heerlijk is om vers in gerechten te verwerken? Gebruik het kruid alleen wel met mate, gezien de ietwat overheersende smaak. Stelregel bij verse kruiden is om ze op het laatst aan het gerecht toe te voegen. Was vóór het verwerken van het kruid de blaadjes in een vergiet, laat het geheel goed dogen en verwijder deze daarna van de houtige stengels. Verwerk de blaadjes in zijn geheel, gesneden of gescheurd.


Laten drogen en verwerken in gerechten

De meest mensen kennen wilde marjolein in de keuken als gedroogde oregano. Gedroogd heeft het een nog iets sterkere smaak, dus pas hier wederom mee op in de keuken. Voeg het aan het begin van het koken toe zodat het kruid genoeg de tijd krijgt om in het gerecht te trekken. Wilde marjolein is eenvoudig te drogen. Bind het in bosjes en hang het in een droge en goed geventileerde plaats op. Lees meer tips over het drogen van kruiden.


Maak je eigen kruidenazijn of kruidenolie

Heb je al eens je eigen kruidenazijn of -olie gemaakt? Met onze tips is dat een fluitje van een cent en bovendien erg smakelijk. Wilde marjolein is één van de kruiden die uitermate geschikt is om toe te voegen aan olie of azijn.

Maak je gerechten nét wat smakelijker door de toevoeging van wilde marjolein!  


Geneeskrachtige werking van wilde marjolein

Het opmerkelijke aan wilde marjolein is dat mensen het eerder enkel als geneeskrachtig kruid gebruikten, pas later is het een gangbare smaakmaker in de keuken geworden. Oregano heeft een ontstekingsremmend - en antibacterieel effect en zit boordevol antioxidanten!


Boordevol vitamines en mineralen

Daarnaast zit er veel vitamine E, - K, ijzer en calcium in wilde marjolein. Bovendien is het plantje erg vezelrijk. Dit maakt wilde marjolein de ideale toevoeging aan gerechten om aan extra vitamines en mineralen te komen.  


Bestel onze biologische wilde marjolein zaden

Zoals je hebt gelezen is wilde marjolein (oftewel oregano) een onwijs veelzijdig plantje. Niet alleen is hij erg smakelijk, maar ook ontzettend gezond en zelfs geneeskrachtig! Naast alle tips over wat je zoals kunt doen met wilde marjolein, wilden we je graag nog een laatste tip geven. Laat de wilde marjolein lekker in de kruiden- of moestuin staan! Wilde marjolein heeft erg mooie kleine, lichtroze bloemetjes. Bovendien zijn deze bloemen erg in trek bij bijen en die kunnen uiteraard alle hulp gebruiken. Bestel vandaag nog je biologische wilde marjolein zaden en ervaar zelf de vele voordelen van dit interessante en smakelijke kruid.

 

wilde marjolein     wilde marjolein

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh