BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Wat zijn lekkere, snelle groeiers?

Niets zo mooi als een volle, groene moestuin. Het gevoel wanneer je naar je tuin loopt en een weelderig paradijs ziet, is precies wat wij elke moestuinier gunnen. Om zo’n groene oase te hebben, is het daarom leuk om lekkere, snelle groeiers in je tuin te hebben. Maar wat zijn dan die lekkere, snelle groeiers, die jouw moestuin tot een bron van overvloed maken? We verklappen het antwoord alvast: kies voor het telen van courgettes en pompoenen!
 

> Bestel hier je biologische courgette zaden
> Bestel hier je biologische pompoen zaden
 

Courgettes en pompoenen telen

Waarom we courgettes en pompoenen in één adem noemen? Heel eenvoudig: courgette en pompoen zijn familie van elkaar. Ze behoren beide tot de komkommerfamilie. Deze gewassen zijn zeer geschikt voor de beginnende moestuinier en leveren snel een flinke oogst op. Bedenk echter wel dat courgettes en pompoenen betrekkelijk veel ruimte nodig hebben om tot volle wasdom te komen. Omdat de komkommerfamilie vanuit tropische gebieden over Europa verspreid zijn geraakt, is het ook goed om te weten dat de planten floreren bij voldoende zon en warmte. De planten kunnen tegen wind, maar het liefst staan ze toch wel op een stuk land dat in de luwte ligt.


Teelttips voor lekkere, snelle groeiers

Vruchtgewassen telen is voor elke soort en ras verschillend. Dus of je nu pompoenen wilt telen of courgettes (of allebei), elk ras heeft zo zijn eigen voorkeuren qua teelt. Lees dus voor het zaaien van je pompoen of courgette altijd wanneer en op welke wijze je je gewassen het beste kunt zaaien. Maar in grote lijnen moet je op een aantal zaken letten bij het telen van pompoen en het telen van courgette:
 

 • Pompoenen en courgettes kunnen absoluut niet tegen de kou. Daarom kun je ze pas in de volle grond zaaien als er geen kans meer is op nachtvorst. Pompoenen en courgettes kiemen het beste bij een temperatuur rond de 20 à 22 graden.
   
 • Zowel pompoenen als courgettes doen het goed op bijna alle grondsoorten. Alleen wanneer je ze op zandgrond teelt, kan het verstandig zijn ze af en toe van wat mest te voorzien.
   
 • Je kunt beide soorten goed voorzaaien, waardoor je de eerste oogst wat naar voren verplaatst. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens de zaaiperiode kleinere hoeveelheden te zaaien, op verschillende momenten. Dit zorgt voor een betere spreiding van de vaak overvloedige oogst.
   
 • Zowel courgettes als pompoenen zijn dorstige planten, zeker als ze bloemen dragen. Als de planten eenmaal vrucht dragen, gaat er ook veel vocht naar de vruchten. Oogst de vruchten als ze nog betrekkelijk jong en dus het meest smakelijk zijn.
   
 • Jonge courgette- en pompoenplanten zijn helaas allebei erg aantrekkelijk voor slakken.


Bescherm courgette en pompoen tegen slakken

Het zal je maar gebeuren: je jonge courgette- en pompoenplanten doen het super, maar vervolgens worden ze aangevreten door slakken. Slakken vinden de jonge planten een ware delicatesse, dus het is noodzakelijk je planten tegen deze dieren te beschermen. kan gelukkig op diervriendelijke manieren. Wanneer je planten een stuk groter zijn geworden, vinden slakken ze niet meer aantrekkelijk.


Het oogsten van pompoen en courgette

Dragen je courgettes en pompoenen vruchten? Controleer bij courgettes dan regelmatig of je al vruchten van de plant kunt snijden. Pompoenen oogst je wanneer de steel uitdroogt. In beide gevallen verwijder je de vrucht door een schoon mes te gebruiken. De jonge vruchten zijn het meest smakelijk. Oudere vruchten kun je echter nog gebruiken voor bijvoorbeeld soep of saus. En vergeet niet dat van courgettes de bloemen ook eetbaar zijn!


Bestel je biologische pompoen- en courgettezaden

We begonnen met de vraag: 'Wat zijn lekkere, snelle groeiers?’ Jij weet nu dat je met pompoenen en courgettes altijd goed zit. Deze makkelijke planten leveren veel oogst op en zijn een lust voor het oog in je moestuin. Bestel je biologische zaden vandaag nog online en je hebt je bestelling binnen twee werkdagen in huis. Heb je nog vragen over het telen van deze en/of andere gewassen of het bestelproces? Neem dan gerust contact op.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh